Prințul Harry știa de revolta de la Capitoliu? Ce legătură are și rețeaua socială Twitter

3 săptămâni in urmă 11

Noi detalii incredibile ies la iveală cu privire la incidentul de la Capitoliu din ianuarie 2021. Ce a declarat Prințul Harry. Ce i-ar fi spus ducele de Sussex șefului rețelei de socializare Twitter.

Prințul Harry a prevestit tragedia de la Capitoliu?

În ziua revoltelor din 6 ianuarie, Donald Trump a trimis pe Twitter acuzații de fraudă la vot înainte de un miting la Washington DC. Membrii mișcării Proud Boy, o miliție de dreapta, au luat cu asalt Capitoliul pentru a perturba declararea oficială a victoriei lui Joe Biden ca președinte al Statelor Unite ale Americii, ca parte a unei încercări de a răsturna rezultatul alegerilor.

În cadrul forumului RE:WIRED din Statele Unite ale Americii, Prințul Harry a declarat că el l-ar fi avertizat pe Jack Dorsey, șeful Twitter, că platforma socială condusă de el permite anumite tulburări politice, cu o zi înainte ca celebrul Capitoliu să fie asediat de susținătorii lui Donald Trump.

„L-am avertizat (n.r – pe JackDorsey) că Twitter permite organizarea unei lovituri de stat. E-mail-ul a fost trimis cu o zi înainte.

Apoi s-a întâmplat (n.r – asaltul susținătorilor lui Donald Trump asupra Congresului) și nu mi-a mai răspuns de atunci.”, a declarat Prințul Harry în cadrul unei dezbateri cu privire la rolul platformelor sociale în răspândirea urii și a dezinformării, potrivit celor de la The Guardian.

Ducele de Sussex a vorbit despre instigarea la ură de pe platformele de socializare

Prințul Harry vorbea prin conferință video la o sesiune în care se discuta despre pericolul de pe rețelele de socializare și cum acestea pot contribui la dezinformare și ură în mediul online. Deocamdată, patronul celebrei rețele de socializare nu a comentat afirmațiile spuse de către ducele de Sussex.

Un studiu publicat în octombrie 2021 de serviciul de analiză a rețelelor sociale Bot Sentinel a identificat 83 de conturi pe Twitter despre care, potrivit acestuia, sunt responsabile pentru 70% din conținutul instigator la ură și dezinformare care-i vizează pe Prințul Harry și soția lui, Meghan Markle.

„Poate cea mai deranjantă parte a acestui studiu a fost numărul de jurnaliști britanici care interacționau cu ei și amplificau minciunile. Dar ei folosesc aceste minciuni ca pe un adevăr. Poate că oamenii știu asta și poate că nu, dar termenul „Megxit” a fost și este un termen misogin.

Creat de un troll și amplificat de corespondenții regali, care a tot crescut până a devenit viral în mass-media. Dar a început cu un troll.”, a completat ducele de Sussex în cadrul aceleiași conferințe.

The post Prințul Harry știa de revolta de la Capitoliu? Ce legătură are și rețeaua socială Twitter appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă