Prințul Harry spune că, înainte de atacul de la Capitoliu, l-a avertizat pe șeful Twitter ”că platforma permite organizarea unei lovituri de stat”

2 săptămâni in urmă 41

Prințul Harry a declarat marți că i-a atras atenția șefului Twitter, Jack Dorsey, că rețeaua socială permite apariția unor tulburări sociale. Ducele de Sussex a precizat că i-a transmis acest lucru lui Dorsey cu o zi înainte de revolta de la Capitoliu, din 6 ianuarie, soldată cu cinci morți, relatează The Guardian și AFP, citată de Hotnews.ro.

„Am făcut schimb de e-mailuri cu Jack. L-am avertizat că platforma lui permite să fie organizată o lovitură de stat. Acest e-mail a fost trimis cu o zi înainte și de atunci nu am mai primit răspunsuri”, a spus nepotul reginei Elisabeta a II-a în cadrul conferințe online organizate de Wired, o revistă americană specializată în tehnologii.

Directorul executiv al Twitter nu a făcut vreo precizare în urma afirmațiilor prințului Harry.

Pe 6 ianuarie, înainte de un miting la Washington DC, fostul președinte american Donald Trump a publicat pe Twitter mesaje cu acuzații de fraudă la vot. Ulterior, extremiștii pro-Trump au luat cu asalt clădirea Capitoliului pentru a perturba certificarea oficială a victoriei lui Joe Biden în alegerile prezidențiale, ca parte a unei încercări de a răsturna rezultatul scrutinului.

Prințul Harry a vorbit despre mesajul pe care spune că i l-a trimis șefului Twitter într-o conferință în care s-a discutat despre măsura în care rețelele sociale contribuie la dezinformare și la ura online.

Un studiu publicat în octombrie de serviciul de analiză a rețelelor sociale Bot Sentinel a identificat 83 de conturi pe Twitter care ar fi responsabile pentru 70% din conținutul instigator la ură și dezinformarea care îi vizează pe prințul Harry și soția lui, Meghan.

În acest context, ducele de Sussex a spus că giganții de social media nu fac suficient pentru a opri răspândirea dezinformării.

Internetul devine o groapă de ură, dezbinare și minciuni. Acest lucru nu este normal. Mai ales pentru oricine are copii.

Prințul Harry:

Totodată, el a susținut că termenul „Megxit”, folosit de presa britanică pentru a descrie decizia cuplului de a renunța la atribuțiile regale este un exemplu de ură online.

„«Megxit» este un termen misogin și a fost creat de un troll, amplificat de corespondenții regali, a tot crescut și a ajuns în mass-media mainstream. Dar a început cu un troll”, a spus ducele, fără a intra în detalii.

Harry,al șaselea în ordinea succesiunii la tron, și Meghan s-au mutat în California anul trecut și au renunțat la atribuțiile regale. El a spus că o parte din motivul plecării lor a avut legătură atitudinea rasistă a presei tabloid din Marea Britanie față de Meghan, a cărei mamă este de culoare.

Între timp, cuplul a încheiat contracte cu Netflix și Apple TV +, iar Harry a acceptat un post de conducere într-o companie de coaching.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă