Prințul Harry și Meghan Markle se confruntă cu o scădere record de popularitate în Marea Britanie după interviul cu Oprah

1 lună in urmă 1

Un sondaj publicat vineri arată că, pentru prima dată, britanicii sunt mai numeroși în a avea o părerea negativă despre prinţul Harry şi soţia sa, Meghan Markle, în urma acuzațiilor de rasism făcute la adresa familiei regale și a interviului acordat unei televiziuni americane, relatează AFP, citată de Agerpres.

Sondajul, realizat de institutul YouGov în rândul a 1.664 de adulţi, susține că aproximativ 48% dintre britanicii chestionați au o opinie negativă față de prințul Harry, 36 de ani, decât una pozitivă (45%).

Totodată, 31% dintre cei chestionaţi au o părere bună despre Meghan Markle, fosta actriță americană în vârstă de 39 de ani, în timp ce o majoritate de 58% au o opinie negativă despre ea.

Sondajul arată, în schimb, că popularitatea restului familiei regale nu a fost afectată de dezvăluirile ducelui şi ducesei de Sussex.

Cifrele sunt mult mai favorabile în Statele Unite, acolo unde cuplul locuiește în prezent, unde popularitatea lui Harry şi Meghan a crescut după interviul cu Oprah Windfrey, rata ajungând la 69% (+23 puncte procentuale) şi respectiv 67% (+22 puncte procentuale).

Prinţul Harry şi Meghan Markle au mărturisit, duminică, în timpul interviului acordat lui Oprah Winfrey și difuzat de canalul american CBS, că membrii familiei regale britanice erau îngrijoraţi de culoarea pielii fiului lor Archie înainte de naşterea lui.

Cei doi nu au vrut să spună cine este membrul familiei cu care Harry a avut această conversaţie.

Meghan Markle mai a dezvăluit şi că a avut gânduri sinucigaşe ca urmare a mediatizării sale intense de către presa britanică, iar familia regală a refuzat ca ea să primească ajutor.

Foto: Epa

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă