Prințul Harry, mesaj emoționant în prefața unei cărți pentru copiii care și-au pierdut părinții în pandemie: „Știu cât de greu vă este. Aș vrea să vă pot îmbrățișa”

3 săptămâni in urmă 1


„Hospital by the Hill” spune povestea unui copil a cărui mamă, angajată la un spital COVID, moare după ce se infectează cu noul coronavirus, scrie The Guardian. Dedicată tuturor fetițelor și băieților care și-au pierdut părinții în pandemie, cartea e prefațată, emoționant, de prințul Harry, rămas orfan de mamă la 12 ani.


Cartea va fi lansată de Zilei Naționale a Reflecției, săptămâna viitoare - o inițiativă guvernamentală prin care va fi marcat un an de la debutul pandemiei în Marea Britanie.


Ducele de Sussex a acceptat să prefațeze cartea, pentru că a trecut prin durerea de a-și pierde un părinte în copilărie. În 1997, când Diana, prințesa de Wales, a murit într-un accident de mașină, Harry avea 12 ani.


„Dacă citești această carte, înseamnă că ai pierdut un părinte sau pe altcineva drag. Aș vrea să te pot îmbrățișa. Să știi că nu ești singur. Și eu mi-am pierdut mama când eram mic. Multă vreme, nu am vrut să cred și să accept acest lucru. Plecarea ei a lăsat un gol imens în sufletul meu. Știu cât de greu îți este. Dar te asigur că, în timp, acest gol va fi umplut cu dragostea celor din jur și durerea se va diminua”, scrie prințul.


Acum, probabil te simți singur, trist, furios. Toate acestea vor trece. Și-ti mai promit ceva: te vei simți mai bine, mai puternic când îți vei face curaj să vorbești despre pierderea ta.

Prințul Harry, în prefața cărții „Hospital by the Hill”:

Harry a recunoscut, în urmă cu patru ani, că a apelat la terapie și la box pentru a putea trece peste moartea mamei sale.


Regina Elisabeta, prințesa Diana și micul Harry, în 1992. Cinci ani mai târziu, Lady Di avea să moară într-un accident de mașină | Foto: EPA
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă