Prințul Andrew a renunțat la titlurile militare, după ce justiția a respins cererea sa da clasare a procesului de abuz sexual

1 săptămână in urmă 17

Prinţul Andrew a renunţat joi la titlurile sale militare şi patronajul asociaţiilor, a doua zi după refuzul justiţiei americane de a clasa o plângere civilă prin care fiul reginei Elisabeta a II-a este acuzat de agresiuni sexuale, relatează AFP.

„Cu acordul şi aprobarea reginei, afilierile militare şi patronajele regale ale Ducelui de York au fost returnate reginei. Ducele de York va continua să nu-şi mai asume funcţii publice şi să se apere în acest caz ca un cetăţean privat”, arată un comunicat al Palatului Buckingham, sugerând că Regina Elisabeta a II-a nu îi va finanța costurile cu avocații.

Peste 150 de veterani ai armatei britanice i-au cerut fostului pilot de elicopter renunțarea la titlurile militare.


Virginia Giuffre, o americancă de 38 de ani care locuiește acum în Australia, l-a denunțat public pe Andrew de ani de zile. Dar vara trecută, ea a decis să trimită problema în instanță și a depus o plângere la New York, acuzându-l că este unul dintre prietenii puternici cărora Jeffrey Epstein i-a predat-o pentru a o abuza sexual.

Virginia Giuffre îl acuză pe prinț că a agresat-o sexual de trei ori în 2001, când avea 17 ani, la Londra, New York și în Insulele Virgine americane.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă