Prințul Andrew a dezvăluit cum suportă regina Elisabeta vestea morții soțului ei: „Îmi pare nespus de rău pentru mama”

1 lună in urmă 24

Un gol imens în viață. Așa descrie regina Elisabeta a II-a pierderea soțului ei, prințul Philip, decedat vineri la 99 de ani. Al doilea fiu al cuplului regal, prințul Andrew, a vorbit despre starea suveranei după o slujbă în memoria prințului Philip, la o capelă de pe domeniul Windsor. 

„Îmi pare foarte rău pentru mama, care resimte pierderea probabil mai mult decât oricine. Regina, așa cum vă puteți aștepta, este de un stoicism incredibil. Ea descrie moartea lui (prințului Philip - n.r.) drept un miracol, în cele din urmă. Acum, meditează, așa aș descrie starea ei. Spune că a rămas un gol imens în viața ei. Dar noi, familia și ceilalți apropiați am strâns rândurile în preajma ei, să-i oferim sprijinul nostru. Știu că este un sprijin uriaș nu doar pentru ea, ci pentru noi toți, în timp ce trecem prin această schimbare uriașă”, a declarat prințul Andrew, duce de York.

Sunt de înțeles durerea și singurătatea resimțite de regină. Suverana britanică și ducele de Edinburgh au fost căsătoriți 73 de ani.

Citiți și: Prințul Charles: „Dragul meu tată a fost o persoană foarte specială”

Memoria prinţului Philip, decedat vineri la vârsta de 99 de ani, a fost celebrată duminică la slujbele religioase din întreaga Mare Britanie, Arhiepiscopul de Canterbury rugându-se pentru cei care simt că dispariția fizică a ducelui de Edinburgh lasă un „gol imens” în vieţile lor. Marcând a treia din cele opt zile de doliu naţional, oamenii s-au adunat la palatele regale pentru a lăsa flori, în timp ce lideri religioşi şi politici şi-au exprimat susţinerea pentru regina în vârstă de 94 de ani.

John Major, care a fost prim-ministru între anii 1990 şi 1997, a declarat că speră că reginei i se va acorda timpul cuvenit pentru a-şi plânge soţul şi tovarăşul care i-a fost alături timp de 73 de ani.

La Catedrala Canterbury, s-a cântat Nimrodul lui Edward Elgar, piesă muzicală care se aude des la înmormântările şi slujbele de pomenire britanice şi care este interpretat în fiecare an la Cenotaph, un memorial al războiului în Londra, pentru a marca Serviciul Naţional al Memoriei, relatează Agerpres.

Funeraliile prințului Philip vor avea loc sâmbăta viitoare, pe 17 aprilie.

Editor : Luana Pavaluca

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă