Prințesa Latifa cere poliției britanice să redeschidă cazul răpirii surorii ei. Shamsa a fost răpită în urmă cu 20 de ani

1 lună in urmă 1


Prinţesa Latifa, fiica ”ostatică” a şeicului Dubaiului, a făcut apel la poliţia din Marea Britanie să investigheze din nou răpirea surorii sale, care a fost răpită pe o stradă din Cambridge, în urmă cu mai bine de 20 de ani. Într-o scrisoare transmisă BBC, Latifa spune autorităților britanice că acest lucru ar putea ajuta la eliberarea prinţesei Shamsa, care a fost capturată la ordinele tatălui lor.


În 2019 un judecător al Înaltei Curţi a decis că şeicul Mohammed bin Rashid al Maktoum şi-a răpit ambele fiice. Prințesa Shamsa avea 18 ani în momentul în care a fost răpită.


Într-o scrisoare transmisă BBC, prințesa Latifa cere ajutorul poliției britanice pentru a investiga răpirea surorii sale. Latifa susține că verificările ar ajuta la eliberarea acesteia.


În urmă cu câteva zile BBC a publicat imagini cu prințesa Latifa în care își acuza tatăl că o ține captivă din 2018, de când a încercat să fugă din țară. Până acum Casa Regală nu a transmis nicio reacție în acest sens.


Dar cu aproape două decenii în urmă, o încercare a surorii sale mai mari de a fugi de familie s-a încheiat cu capturarea acesteia, fiind băgată la închisoare.


În august 2000, la aproape două luni după ce a evadat din proprietatea Longcross a tatălui ei din Surrey, Shamsa a fost dusă cu elicopetrul de la Cambridge în Franţa şi apoi cu un avion privat înapoi în Dubai.


Scrisoarea scrisă de mână a lui Latifa, care a fost transmisă poliției din Cambridgeshire de către prietenii ei miercuri, solicită măsuri pentru sora ei din partea autorităţile britanice. Documentul a fost scris în 2019.


„Tot ce vă cer”, scrie Latifa, „este să vă rog să acordaţi atenţie cazului ei pentru că i-ar putea oferi libertatea, ajutorul şi atenţia dvs. asupra cazului ei ar putea-o elibera. Are legături puternice cu Anglia, iubeşte cu adevărat Anglia, cele mai frumoase amintiri ale sale au fost din perioada petrecută acolo”.


Autoritățile din Cambridgeshire a declarat că a primit scrisoarea de la Latifa, care „va fi privită ca parte a revizuirii în curs”.


„Aceasta este o problemă foarte complexă și serioasă și, ca atare, există detalii despre caz pe care nu ar fi nepotrivit să le discutăm public.”, au mai transmis reprezentanții poliției britanice.


Poliţia britanică a prima investigaţie de răpire în 2001, după ce Shamsa a luat legătura cu un avocat imigrant. Însă ancheta a bătut pasul pe loc, după ce anchetatorilor li s-a interzis să meargă în Dubai.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă