Primul "tweet" al lui Jack Dorsey, CEO-ul Twitter, vandut cu 2,9 milioane de dolari sub forma de NFT

1 lună in urmă 10

Directorul general al Twitter, Jack Dorsey, a vandut luni primul sau "tweet" sub forma de NFT in schimbul unei sume cu putin peste 2,9 milioane de dolari, informeaza Reuters.

Tweet-ul este sub forma de jeton nefungibil (NFT), o forma de activ digital unic ce a explodat in popularitate pana acum in 2021.

Fiecare NFT are propria semnatura digitala dintr-un blockchain, care serveste ca registru public, permitand oricui sa verifice autenticitatea si proprietatea activului. Tweet-ul "just setting up my twttr" ("tocmai imi configurez contul de twttr") - a fost primul tweet scris de Dorsey, la 21 martie 2006.

NFT-ul a fost vandut prin licitatie pe o platforma numita Valuables, detinuta de compania americana Cent. A fost cumparat prin intermediul criptomonedei Ethereum pentru 1630.5825601 ETH, cu o valoare de 2.915.835,47 de dolari la momentul vanzarii, a confirmat Cameron Hejazi, CEO si cofondator al Cent.

Cent a confirmat ca identitatea cumparatorului este Sina Estavi. Potrivit profilului sau de Twitter, @sinaEstavi, Sina Estavi este in Malaezia si este CEO al companiei blockchain Bridge Oracle.

Estavi a declarat pentru Reuters ca este "recunoscator" atunci cand i s-a cerut un comentariu despre achizitie. Dorsey primeste 95% din incasarile obtinute in urma vanzarii, iar Cent primeste 5%.

La 21 martie 2021, s-au implinit 15 ani de la primul mesaj postat pe platforma de socializare Twitter. La acel moment, platforma de social media numara doar 14 conturi. Initial, site-ul s-a numit Twttr, vocalele fiind adaugate la momentul lansarii oficiale, in ziua de 15 iulie 2006.

Citeste si:

Cum trimiti bani rudelor si prietenilor de la ATMStudiile lui Vlad Voiculescu comparativ cu omologii europeni. Ce CV-uri prezinta alti 10 ministri ai Sanatatii din tari ale UESorana Cirstea a schimbat antrenorul! Cine o va asista la Miami si ce a promis romancaDeputat liberal, atac dur la adresa Dianei Sosoaca: "Locul acestei femei e la spitalul de psihiatrie"Cand vine cu adevarat primavara. Meteorologii au anuntat cum va fi vremea in urmatoarele patru saptamani

Citeste mai multe despre tweet vanzare CEO Twitter nft

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă