Primul membru al Cabinetului Trump, Elaine Chao, și-a anunțat demisia

1 lună in urmă 36

Secretarul american al Transporturilor, Elaine Chao, şi-a anunţat joi demisia, invocând „îngrijorarea’” faţă de violenţele de la Capitoliu comise miercuri de către susţinătorii preşedintelui în exerciţiu Donald Trump.

„Ţara noastră a trăit un eveniment traumatizant, total evitabil (…) care m-a tulburat atât de mult încât nu pot să îl ignor”, a afirmat Elaine Chao, care este și soţia liderului senatorilor republicani Mitch McConnell.

Elaine Chao este primul membru al cabinetului Donald Trump care şi-a anunţat demisia după violenţele comise miercuri în incinta Capitoliului, relatează Agerpres, conform AFP.

Demisia sa a fost salutată de aleşii democraţi, care cer îndepărtarea de la putere a preşedintelui în exerciţiu Donald Trump după violenţe comise de susţinători ai acestuia.

Patru persoane au decedat şi 52 au fost arestate după ce sute de susţinători ai lui Donald Trump au luat cu asalt, miercuri, Capitoliul din Washington într-o tentativă de a opri procedura de validare a victoriei democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, confruntându-se cu poliţia pe holurile Congresului american.

Sursa Foto: AFP via Getty Images

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă