Primul meci din istoria fotbalului german întrerupt din cauza rasismului. Un bărbat a fost arestat

4 săptămâni in urmă 13

  • Liga 1: U Craiova 1948 - CS Mioveni, luni, 17:30, Digi Sport 1

  • Liga 1: Dinamo - Farul, luni, 20:30, Digi Sport 1

Pentru prima oară în fotbalul profesionist din Germania, un meci a fost întrerupt din cauza unor manifestări rasiste. Opoku, de la Osnabruck, ar fi fost ţinta unor strigăte de maimuţe din tribunele stadionului din Duisburg, în momentul în care executa un corner, iar arbitrul Nicolas Winter a decis să trimită echipele la vestiare.

Un bărbat de 55 ani a fost apoi arestat şi clubul din Duisburg şi-a prezentat scuze pentru incident. Sancţiunea pentru o insultă rasistă poate merge de la o amendă până la o sentinţă cu închisoarea de un an.

Meci întrerupt în Germania, din cauza rasismului!

Poliţia are însă mărturii că un alt jucător de la Osnabrueck ar fi fost de fapt ţinta insultelor şi anume Florian Kleinhansl şi nu Opoku. Conform acestor mărturii bărbatul arestat ar fi strigat: ”Maimuţă, tu oricum nu poţi bate cornerul”. Termenul maimuţă sau Affe în limba germană are caracter rasist dacă este utilizat contra unei persoane de culoare, dar în general este folosit ca o insultă obişnuită.

Investigaţia continuă şi poliţia verifică dacă au existat acele strigăte de maimuţă consemnate de arbitrul partidei în raportul de meci.
 Federaţia germană de fotbal analizează cazul şi ar putea acorda victoria ambelor echipe sau va solicita o rejucare, situaţie preferată de ambele cluburi.

Misterioasele puteri din umbră, serviciile secrete, au un T zero. Hai să vedem cum au luat naștere pe DIGI World, în DIGI Online de la 21:55.

Vom aştepta finalizarea investigaţiei. Nu depinde de noi ca să cerem ceva”, a declarat luni un purtător de cuvânt al lui Duisburg, Martin Haltermann.

Agerpres

Etichete: germania , rasism , duisburg , osnabruck , bundesliga 3

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă