Primul loc din lume în care toți locuitorii au fost vaccinați: „Suntem gata să primim turiști”

1 lună in urmă 2

Toată populația de insula greacă Kastellorizo, situată la granița estică a Europei, la Marea Egee, a fost vaccinată. Guvernul elen a luat decizia strategică de a vaccina prioritar persoanele care trăiesc pe insulele cu mai puțin de 1.000 de locuitori, a observat Bild. Doar 350 de suflete trăiesc pe Kastellorizo.

Kastellorizo ​​nu este la fel de „cunoscută” de turiști ca Mykonos ori Creta, însă este un adevărat paradis secret. Cel puțin asta susține primarul Dimitris Achladiotis, care își face deja reclamă.

„Nimeni nu are virusul! Am vaccinat 350 de persoane. Medicii, profesorii și garda de coastă, lucrătorii de pe șantierele de construcții, toți cetățenii noștri sunt în siguranță. Următorul pas: am cerut celor responsabili să ne permită să deschidem tavernele și cafenele. Nu avem mulți vizitatori în acest moment, dar, dacă experții ar permite această deschidere, ar fi minunat”.

„Suntem mai mult decât gata să primit turiștii din întreaga lume. Bineînțeles, de îndată ce călătoriile vor fi permise din nou. Sperăm să aveam măcar jumătate din numărul de turisți din 2019. Atunci am avut în jur de 50.000 de oaspeți pe insulă”, a transmis edilul.

„Suntem pe punctul de a ne atinge obiectivul și de a câștiga această luptă pentru sănătate”, a conchis Achladiotis.

Insula are o suprafață totală de 9,2 km pătrați și este situată doar 2 km de coasta turcă. Orasul a fost proclamat conservat si ofera vizitatorului frumusețea unui peisaj idilic. Insula este legată cu Rodos cu feribotul și este deservită de Aeroportul Kastellorizo.

Pe 20 februarie, autoritățile din Insula Ascension, teritoriu britanic din Atlanticul de Sud cu 800 de locuitori, anunțaseră că vor vaccina toată populația, inclusiv cu rapel, până la mijlocul lui aprilie.

Foto: kastellorizo.online

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă