Primul fotbalist de top care contestă Super Liga Europei » Mesaj-manifest: „Gata cu visurile și iluziile fanilor! Nu cred în liga bogaților care fură ceea ce a creat poporul”

3 săptămâni in urmă 16

Articol de GSP - Publicat luni, 19 aprilie 2021, 14:41 / Actualizat luni, 19 aprilie 2021 14:58

Ander Herrera (31 de ani), mijlocașul celor de la PSG, e primul fotbalist important care se împotrivește Super Ligii Europei. Parizienii sunt marii absenți de pe lista echipelor participante.

Ander Herrera: „Cred într-o Ligă a Campionilor îmbunătățită, dar nu în cea a bogaților care fură ceea ce a creat poporul”

„M am îndrăgostit de fotbalul popular, fotbalul fanilor, cu visul de a-mi vedea clubul de suflet înfruntandu-i pe cei mai buni”, a spus mijlocașul basc, într-un mesaj postat luni pe rețelele de socializare. 

Dacă această Super Ligă Europeană are loc, s-a terminat cu astfel de visuri. Iluziile fanilor echipelor care nu sunt giganți, de a fi capabili să câștige pe teren dreptul de a participa la cele mai bune competiții, vor fi încheiate. Îmi place fotbalul și nu pot trece cu privirea acest lucru. Cred într-o Ligă a Campionilor îmbunătățită, dar nu în cea a bogaților care fură ceea ce a creat poporul, adică cel mai frumos sport de pe planetă”, a scris bascul de 31 de ani pe Twitter. 

Bayern Munchen, Borussia Dortmund și PSG lipsesc din Super Liga Europei

Se știu momentan doar 12 cluburi „fondatoare” ale Super Ligii Europei, dar vor fi 15, care vor participa an de an, fără să „retrogradeze” niciodată. Iar celelalte 5 echipe se vor califica în funcție de performanța din sezonul anterior în Super Liga Europei. Nu mai depind de campionatele interne.

Cele 12 grupări fondatoare, care guvernează competiția și care nu „retrogradează" niciodată, sunt cele mai importante din Spania (Real Madrid, Barcelona, Atlético), Italia (Inter, Milan, Juventus) și Anglia (Man. United și City, Liverpool, Chelsea, Arsenal și Tottenham). 

Nu apar însă pe această listă inițială Bayern, Borussia Dortmund și PSG. Niciun club din Germania și Franța. „Încă trei cluburi vor fi invitate să ni se alăture înaintea sezonului inaugural, care va avea loc cât de repede posibil", s-a precizat în comunicatul comun.

VIDEO Momente de excepție cu Neymar la PSG

Citește și alte știri despre Super Liga Europei:

E oficial » Super Liga Europei a fost lansată: Florentino Perez e președinte!

Lucescu, atac extrem de dur împotriva Super Ligii: „Egoism feroce. Vor distruge fotbalul”

Sir Alex Ferguson, argumente împotriva Super Ligii Europei: „Nu știu dacă Manchester chiar e implicată, nu am putere de decizie”

Playtech: INCREDIBIL! Ce face acum femeia care l-a părăsit pe Mihai Neșu! E halucinant ce se întâmplă


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă