Primul fotbalist a cărui carieră a devenit materie de studiat în școli

4 săptămâni in urmă 32

Duminica, 31 Octombrie 2021, ora 06:00

43 citiri

Primul fotbalist a cărui carieră a devenit materie de studiat în școli

Egipteanul Mo Salah este idol la una dintre cele mai mari echipe din lume și un model de urmat în orașul său adoptiv, Liverpool.

Acum, nu doar manualele de antrenament de fotbal îi vor învăța pe oameni ce trebuie să facă pentru a fi Mohamed Salah.

Viața atacantului din Premier League a fost adăugată la programul național de învățământ din țara sa natală, în speranța că îi va stimula pe elevi să facă lucruri mari.

Povestea carierei lui Salah, ascensiunea sa, golurile prodigioase și, nu în cele din urmă, filantropia sa, au devenit un subiect în manualele de limba engleză pentru școlile primare și secundare din Egipt.

Salah (29 ani) este născut în satul Nagrig, de lângă orașul Basyoun, aflat la 125 de kilometri de Cairo. El și-a început cariera la Al Mokawloon Al Arab SC, un club modest din capitala Egiptului, de unde, la 20 de ani, a plecat în Europa, la FC Basel. După doi ani a fost cumpărat de Chelsea, unde nu a convins, fiind împrumutat al Fiorentina și apoi la Roma. Din 2017 este la Liverpool, unde a marcat 105 goluri în 154 de meciuri.

Citeste si:

Cum se vor încheia mediile elevilor anul acesta. Anunțul unui oficial din Ministerul Educației

Mediile se vor putea încheia, în semestrul I al anului școlar în curs, și cu două note, indiferent de numărul de ore pe săptămână al materiilor, a anunțat joi secretarul de stat Sorin...

Așa-i românul

Așa-i românul. Când, în prima campanie electorală, tot ce au avut să îi reproșeze opozanții lui Klaus Iohannis a fost o făcătură (comerțul cu organe de copii din Rășinari, pentru...

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă