Primul fault al PNL la Nicușor Dan: Liberalii anunță public că vor vota suspendarea PUZ-urilor la sectoare doar pentru trei luni, nu pentru doi ani cât voia Primarul General

1 lună in urmă 1

​Consilierii PNL nu vor suspendarea PUZ-urilor la sectoare pentru doi ani așa cum cerea primarul Nicușor Dan, anunțând joi seară, oficial, că vor vota pentru o decizie în acest sens doar pentru trei luni. Potrivit șefei PNL București, Violeta Alexandru, Nicușor Dan a fost de acord cu acest lucru. Primarul General nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Liberalii susțin că suspendarea pentru doi ani a PUZ-urilor „ar înseamna blocarea oricărui proiect de dezvoltare în București, inclusiv a celor care respectă toate normele în vigoare”.

„Consilierii PNL vor vota proiectele Hotărârilor de Consiliu General inițiate de Primarul Dan pentru suspendarea PUZurilor. O suspendare 3 luni, timp în care să se remedieze problemele. Suspendarea celor 5 PUZuri de sector (cel de la sector 1 nici nu a mai ajuns să fie aprobat fiindu-i retrase avizele) și lăsarea Bucureștiului fără niciun fel de reglementare în materie de urbanism, PENTRU O PERIOADĂ DE 2 ANI, așa cum propune Primarul General al Capitalei, domnul Nicușor Dan, pentru ședința Consiliului General de mâine, înseamnă mult. Primarul General a înțeles argumentele noastre pertinente. Această decizie ar înseamna blocarea oricărui proiect de dezvoltare în București, inclusiv a celor care respectă toate normele în vigoare. Nu pot fi alungate proiectele viabile în județele limitrofe. Am cerut Primarului General reducerea termenului de suspendare propus. De la 2 ani la 3 luni. Și a fost de acord”, a scrsi Violeta Alexandru pe Facebook.

Potrivit acesteia, liberalii vor aștepta propunerile de corectare ale PUZ-urilor pe care Primarul General Dan le consideră de natură a încălca prevederile legale.

„PUZurile sectoarelor au fost făcute și aprobate de către administrația PSD (sub conducerea primarilor PSD la sectoare și a Gabrielei Firea la Primăria Capitalei), iar abuzurile asupra spațiilor verzi nu vor fi tolerate. Pot face toate presiunile din lume cei care au intrat acum în panică pentru că practicile lor, practici ale unor autentici “rechini imobiliari”, vor ieși la iveală”, a mai scris Violeta Alexandru.

Știre în curs de actualizare

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă