PRIMUL deces OMICRON anunțat în India - Numărul infectărilor crește alarmant

2 săptămâni in urmă 21

MIERCURI, 05 IANUARIE 2022, 20:40

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

Ministerul Sănătății din India a anunțat miercuri, 5 ianuarie, primul deces în rândul unei persoane infectate cu tulpina Omicron. Victima era un bărbat care suferea de diabet și care  a murit din cauza unui atac de cord în urmă cu câteva zile, iar teste genetice au arătat ulterior că acesta fusese infectat de varianta Omicron.

În ultimele patru zile, numărul total al noilor infectări cu SARS-CoV-2 din India s-a dublat, ajungând la 58.097 de cazuri. La mai puțin de o lună de la confirmarea primului caz de infectare cu Omicron, îmbolnăvirile au crescut la 2.135. India a raportat peste 35 de milioane de cazuri de COVID-19, al doilea bilanţ din lume după cel înregistrat de Statele Unite. Ministerul Sănătăţii a raportat 534 de decese noi miercuri, iar bilanţul total al victimelor confirmate pe durata pandemiei de coronavirus în această ţară a urcat la 482.551, potrivit Agerpres.

Numărul cazurilor zilnice de COVID-19 din cel de-al treilea val pandemic din India ar putea să depăşească recordul de 414.000 de cazuri stabilit într-o singură zi în mai 2021. Ei au atras atenția că mulţi indieni nu iau în serios riscurile provocate de varianta Omicron şi nu poartă măşti sanitare,pentru că majoritatea cazurilor raportate până în prezent au constat în forme uşoare ale bolii.

Și cazurile ușiare pot pune o presiune imensă pe sistemul sanitar. Experţii în sănătate au cerut spitalelor să se pregătească pentru o nouă creştere a numărului de infectări. 

„Nu e timpul să ne culcăm pe o ureche. Sănătatea nu este un bun dobândit de la sine. Nu cunoaştem multe detalii, iar sistemul medical poate fi copleşit, familiile voastre pot fi copleşite”, a avertizat un oficial de rang înalt indian Vinod Kumar Paul, într-o conferinţă de presă.

Autorităţile indiene, în special cele din New Delhi, au declarat în repetate rânduri că doar persoanele care necesită monitorizare medicală permanentă trebuie să meargă la spital, iar pacienţii cu forme uşoare de COVID-19 ar trebui să rămână în convalescenţă în locuinţele lor.

New Delhi a înăsprit măsurile privind limitarea răspândirii noului coronavirus marţi, ordonând rezidenţilor să stea acasă pe durata weekendurilor, pe lângă adoptarea interdicţiei de circulaţie pe timpul nopţii.

În pofida creşterii numărului de infectări şi a restricţiilor privind călătoriile anunţate în mai multe regiuni ale Indiei, partidele politice au continuat să organizeze mitinguri importante înaintea alegerilor statale programate în săptămânile şi lunile următoare.

Guvernul indian a redus durata carantinei la domiciliu pentru pacienţii cu forme uşoare şi cei asimptomatici la o săptămână, de la zece zile, respectiv 14 zile de izolare prevăzute în dispoziţiile precedente.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă