Primul deces cauzat de virusul West Nile în România. Recomandările emise de specialiști pentru populație

1 lună in urmă 27

Patru cazuri de infrectare cu virusul West Nile au fost înregistrate de la începutul lunii iunie, într-unul dintre acestea persoana infectată, un bărbat din judeţul Dolj, decedând.

”De la începutul supravegherii infecţiei cu virusul West Nile (07.06.2021) până la data de 02.09.2021 s-au înregistrat 4 cazuri de infecţie cu virusul West Nile, din care la un caz a survenit decesul”, a anunţat vineri Centrul Naţional de Supraveghere ţi Control al Bolilor Transmisibile.

Un caz este în categoria de vârstă 40-49 de ani, două sunt din categoria 60 - 69 de ani şi un altul din categorie 70 - 79. În funcţie de unitatea teritorială de expunere, cazurile s-au înregistrat în judeţele: Bacău (1 caz), Olt (1 caz), Dolj (1 caz) şi în Municipiul Bucureşti (1 caz).

Decesul s-a produs la un bărbat de 63 de ani, din judeţul Dolj. Boala a debutat pe 25 august, decesul producându-se în 27 august. Diagnosticul a fost convormat în 31 august.

Distribuţia cazurilor confirmate pe genuri (F/M=2/2 şi pe medii de provenienţă (U/R=4/0) este în favoarea mediului urban.Recomandările pentru populaţie sunt următoarele:

  • Să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi.
  • Să utilizeze substanţe chimice repelente împotrivă ţânţarilor.
  • Să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (prin plase de protecţie la ferestre).
  • Să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, - să îndepărteze recipientele de apă statuta şi gunoiul menajer din gospodărie.

Citeste si:

Spania introduce alte două zone din România pe lista roșie! Ce urmări are această măsură

Victorii pe linie pentru românii care joacă la dublu la US Open

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă