Primul deces asociat COVID-19 din Europa a fost în Serbia, au stabilit oamenii de știință de la Belgrad

1 lună in urmă 5

Un bărbat din Serbia a fost primul din Europa care a murit din cauza coronavirusului. Decesul cetățeanului sârb a survenit în februarie anul trecut, cu 10 zile înainte ca primul deces asociat coronavirusului din Europa să fie raportat de Franţa, potrivit unui studiu realizat de cercetători din Belgrad, relatează marţi Agerpres, care citează Reuters.

În vârstă de 56 de ani, un muncitor în construcţii din Belgrad, care nu a călătorit în afara ţării, a fost internat pe 5 februarie 2020 în spital cu febră, tuse şi dificultăţi de respiraţie.

Bărbatul a murit câteva ore mai târziu şi o autopsie a arătat că decesul s-a produs din cauza pneumoniei.

Oamenii de ştiinţă de la Institutul pentru Medicină Legală din cadrul Facultăţii de Medicină din Belgrad au găsit însă dovezi, câteva luni mai târziu, că bărbatul a murit din cauza noului coronavirus.

”COVID-19 a fost probabil cauza mult raportatei pneumonii de origine necunoscută din ianuarie şi februarie 2020″, au scris oamenii de ştiinţă care au realizat studiul.

Prezența coronavirusului în Europa a fost cu mult înainte decât s-ar fi crezut, a sugerat medicul legist sârb Milenko Bogdanovic, citând un studiu realizat de 12 experţi și care a fost publicat în revista „Frontiers in Medicine” săptămâna trecută.

Primul caz de infectare cu coronavirus din Europa, pe 24 ianuarie anul trecut şi primul deces asociat COVID-19, pe 15 februarie, au fost raportate de Franța.

În Serbia, primul caz oficial de COVID-19 a fost raportat pe 6 martie 2020. Coronavirusul a provocat până acum moartea a 4.351 de persoane în ţara cu o populaţie de aproximativ 7 milioane de locuitori. 

foto: hEPTA

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă