Primul copil cu COVID, vaccinat şi internat la un spital din Sibiu

1 săptămână in urmă 27

 Profi Media Primul copil cu COVID, vaccinat şi internat la un spital din Sibiu. Foto: Profi Media

O adolescentă de 15 ani este primul minor diagnosticat cu COVID, care a fost vaccinat, dar totuşi a necesitat internare. Adolescenta era momentan vaccinată doar cu prima doză.

LUNI, 22 NOIEMBRIE 2021, 20:12

SURSĂ: Realitatea PLUS AUTOR: REALITATEA.NET

Tânăra este în prezent internată la Spitalul Clinic de Pediatrie din Sibiu, cu evoluţie bună, susţine purtătorul de cuvânt al spitalului, medicul Ioana Mătăcuţă. Ea a mai precizat că adolecenta s-a vaccinat doar cu prima doză, fără să specifice despre ce ser anti-COVID-19 este vorba.

„Este vorba despre o fetiţă de 15 ani, internată din data de 18 noiembrie, cu simptomatologie digestivă şi care are o evoluţie bună, avându-se în vedere externarea în zilele următoare. Schema de vaccinare nu este completă, fetiţa fiind vaccinată doar cu prima doză", a explicat medicul Ioana Mătăcuţă, petru Agerpres.

Este pentru prima dată când la spitalul de copii din Sibiu este internat un minor COVID-19 pozitiv vaccinat.

În total, în spitalele din judeţul Sibiu se mai află, luni, 46 de pacienţi COVID pozitivi vaccinaţi. În cele opt spitale din judeţul Sibiu unde sunt îngrijiţi pacienţii cu COVID-19 sunt internaţi însă 273 de bolnavi, dintre care majoritatea sunt nevaccinaţi, a anunţat, luni, Prefectura Sibiu.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă