Primul centru de vaccinare non-stop din Romania este operational la Spitalul Judetean Timisoara. Imunizarea se face cu un singur tip de ser

2 săptămâni in urmă 1

Primul centru de vaccinare impotriva virusului SARS-CoV-2, care va functiona non-stop, a devenit operational in dimineata zilei de marti, 23 martie, la Spitalul Judetean Timisoara.

Centrul va avea cate patru fluxuri pe zi si pe noapte, iar imunizarea se face doar cu vaccinul Pfizer.

Zeci de persoane s-au vaccinat deja in noul centru amenajat la parterul Clinicii de Ortopedie a spitalului din Timisoara.

Potrivit managerului spitalului, Raul Patrascu, capacitatea de vaccinare zilnica este de 480 de persoane, iar imunizarea se face doar cu vaccinul Pfizer.

Inca 10 paturi ATI in Timisoara pentru cazurile de CODIV-19. Cine a suportat investitia in noua sectie proaspat inaugurata

"Am decis ca la nivelul Spitalului Judetean din Timisoara sa functioneze un centru de vaccinare deschis nonstop, sapte zile pe saptamana. (...). Vaccinarea este una din cele mai eficiente metode de a combate temutul virus. Am cantarit mult decizia de a-mi asuma acest centru si m-am consultat atat cu presedintele Consiliului Judetean, Alin Nica, cat si cu directorul Directiei de Sanatate Publica Timis, dr. Flavius Cioca. Nu au ezitat si au ajutat semnificativ in realizarea acestui proiect", a declarat dr. Raul Patrascu, citat de AGERPRES.

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, a detaliat, marti, ca deschiderea acestui centru de vaccinare reprezinta un pas eficient catre imunizarea unui important segment de populatie si imaginarea unui nou inceput, fara pandemie.

El a adaugat ca luni a discutat cu coordonatorul national al campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghita, care l-a asigurat de sprijinul pentru implicarea medicilor de familie in campania de vaccinare si pentru alocarea unui numar mai mare de vaccinuri avand in vedere criza cu care se confrunta Timisoara si zona periurbana.

CITESTE SI:FOTO VIDEO Cat de pustii sunt celebrele partii de schi din Alpi. Turistii au fost interzisi, in ciuda protestelor vehementePerformanta actorilor de la Bulandra: 6.000 de spectatori platitori la teatru online. Marius Manole: "Am umplut 20 de sali odata"Senatul a abrogat prevederea privind iesirea anticipata la pensie a magistratilor, la 45 de ani si dupa o vechime de 20 de aniRazboiul comercial dintre UE, SUA si Marea Britanie. Cum au pierdut europenii milioane de doze de vaccin anti-Covid-19Mesajul sfasietor al handbalistei Crina Pintea: "Si-au batut joc de noi pentru ca suntem mici. M-am saturat". Romanca a plans pe teren
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă