Primul caz de infectare cu West Nile din acest sezon în România

2 luni in urmă 20

tantaritantari
  • Persoana respectivă s-a prezentat la SJU Slatina pe 30 iulie.
  • Femeia acuza febră, cefalee, greaţă, vărsături şi dureri abdominale intense.
  • Virusul West Nile (VWN) poate infecta oameni, păsări, ţânţari, cai şi alte mamifere, dar transmiterea se face numai prin înţepătură de ţânţar.

Primul caz de infectare cu virusul West Nile din acest sezon în România a fost confirmat la o femeie de 48 de ani din Slatina, județul Olt, scrie Mediafax.

„Avem un caz pozitiv pt infecţia West Nile: o persoană de sex feminin în vârstă de 48 de ani din mediul urban s-a prezentat la serviciile specializate ale SJU Slatina în data de 30.07 cu simptomatologia: febră, cefalee, greaţă, vărsături, redoare de ceafă, dureri abdominale intense.

Data debut: 28.07. Data internării: 30 iulie.

În data de 4 august s-a pus suspiciunea de către medicul infecţionist de infecţie West nile, motiv pentru care s-a recoltat proba. Proba a fost trimisă la Institutul Cantacuzino Bucureşti.

În data de 06 august, s-a emis buletinul de analiză cu rezultat pozitiv pentru infecţia West Nile”, spune Gabriela Gogiu, purtător de cuvânt DSP Olt.

Potrivit unor surse, femeia este din Slatina, iar acum este internată la Spitalul din Caracal, având o stare generală bună.

Virusul West Nile (VWN) apartine familiei Flaviviridae si este un membru al complexului de flavovirusuri transmise de artropode, din care face parte si virusul encefalitei japoneze.

Virusul West Nile (VWN) poate infecta oameni, păsări, ţânţari, cai şi alte mamifere, dar transmiterea se face numai prin înţepătură de ţânţar. Peste 110 specii de păsări pot fi infectate cu virusul West Nile.

The post Primul caz de infectare cu West Nile din acest sezon în România appeared first on Aleph News.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă