Primul caz de infectare cu varianta indiană a COVID-19 în Franța

2 săptămâni in urmă 14

Varianta tulpinii indiene a fost identificat în Franța, în Lot-et-Garonne, a anunțat joi Agenția Regională de Sănătate din regiunea Nouvelle-Aquitaine, potrivit AFP, preluat de Hotnews, în contextul în care președintele francez Emmanuel Macron a prezentat un plan în patru etape privind ridicarea restricțiilor.

O variantă a tulpinii din India a fost identificată în Franța, la un pacient care s-a întors din India, a declarat directorul regional al ARS. „Acesta este primul caz din Franța, în orice caz, este primul caz din regiunea noastră din Lot-și-Garonne care a fost confirmat”, a explicat Benoît Elleboode.

„Secvențierea a fost făcută la Toulouse pe un pacient care s-a întors din India și care făcea din nou un test pentru că trebuia să plece în străinătate. S-a identificat că era varianta indiană”, a adăugat acesta.

Ministrul Sănătății, Olivier Véran, afirmase marți că „niciun caz de variantă de origine indiană” nu a fost detectat în Franța metropolitană.

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat marți că această mutație a virusului a fost identificată în 17 țări, inclusiv în mai multe țări din Europa.

Franța tocmai anunțase ridicarea treptată a restricțiilor

Președintele francez Emmanuel Macron a prezentat joi un plan în patru etape privind ridicarea restricțiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

Cea mai importantă modificare este relaxarea carantinei de noapte, impusă la începutul lunii aprilie pentru a limita răspândirea coronavirusului, începând cu 19 mai.

Tot joi, a fost confirmat primul caz de COVID-19 cu o variantă a tulpinii indiene și în România. Este vorba despre un tânăr de 26 de ani din India care a ajuns în România în urmă cu aproximativ o lună și lucrează în construcții în Colonia Bod din județul Brașov.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă