Primul caz de COVID-19, confirmat în satul sportivilor de la Jocurile Paralimpice de la Tokyo

2 luni in urmă 22


Cazul de infectare cu coronavirus a fost depistat cu cinci zile înainte de startul Jocurilor Paralimpice. Persoana care a fost testată pozitiv este membră a unei delegații străine, potrivit BBC și Channel News Asia.


Organizatorii au precizat că pacientul infectat, depistat în satul paralimpic, nu face parte din rândul sportivilor, fără a oferi alte detalii.


Până acum au fost confirmate 74 de cazuri de infectare cu coronavirus în legătură cu Jocurile Paralimpice care încep pe 24 august. Cele mai multe au fost înregistrate la membri ai personalului care locuiesc în Japonia. De asemenea, șase persoane au fost testate pozitiv în zonele în care au loc antrenamentele sportivilor.


Aproximativ 4.400 de sportivi din 160 de echipe vor participa la Jocurile Paralimpice de la Tokyo.


La fel cum s-a întâmplat și la Jocurile Olimpice încheiate pe 8 august, și de această dată sportivii vor fi testați zilnic pentru infecția cu coronavirus, vor purta măști de protecție și vor trebui să respecte distanțarea fizică în satul paralimpic. Tot ca măsură de siguranță sanitară, Jocurile Paralimpice se vor desfășura fără spectatori.


Capitala Japoniei se află pentru a patra oară în stare de urgență. Organizatorii Jocurilor Olimpice susțin că măsurile dure care au fost impuse pe parcursul competițiilor au prevenit răspândirea necontrolată a coronavirusului. Pe de altă parte, criticii acuză că Olimpiada a contribuit la creșterea numărului de cazuri de infectare din țară.


546 de cazuri de COVID au fost raportate în legătură cu Olimpiada.


Japonia a înregistrat în ultimele zile peste 20.000 de cazuri de infectare cu coronavirus în 24 de ore, cel grav bilanț de până acum. În acest context, starea de urgență, care vizează în total 13 regiuni ale țării, a fost extinsă până la data de 12 septembrie.


România va fi reprezentată la Jocurile Paralimpice de la Tokyo de șapte sportivi, printre care și ministrul sportului, Eduard Novak.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă