Primii turisti spatiali care "au platit bilet": Cine sunt oamenii de afaceri care fac parte din echipajul primului zbor spatial privat catre Statia Spatiala Internationala

1 lună in urmă 1

Axiom Space a ales patru barbati din Statele Unite, Canada si Israel pentru a zbura anul viitor catre Statia Spatiala Internationala (ISS) in calitate de turisti spatiali platitori, a anuntat joi compania canadiana, potrivit DPA.

''Primul echipaj privat spre ISS din istoria omenirii a fost reunit'', a scris pe Twitter Axiom Space.

Din echipaj fac parte antreprenorul american Larry Connor, antreprenorul si pilotul israelian Eytan Stibbe si investitorul canadian Mark Pathy.

Fostul astronaut NASA Michael Lopez-Alegria va fi comandantul misiunii.

Misiunea ar putea fi lansata anul viitor

Misiunea, preconizata sa fie lansata cel mai devreme anul viitor, este organizata de Axiom Space in colaborare cu agentia spatiala americana NASA si compania din domeniul zborurilor spatiale SpaceX.

Nu este pentru prima data cand Statia Spatiala Internationala (ISS) gazduieste turisti spatiali, insa misiunea Axiom Space, denumita ''Ax-1'', va avea drept obiectiv vizitarea statiei spatiale de primul echipaj complet privat.

Potrivit relatarilor din media, biletele pentru participarea la misiune costa circa 55 de milioane de dolari de persoana.

Potrivit planurilor actuale, cei patru barbati vor pleca spre ISS nu mai devreme de ianuarie 2022 la bordul unei capsule SpaceX Crew Dragon si vor petrece opt zile pe statia spatiala inainte de a reveni pe Terra.

Cei patru vor lua parte la proiecte de cercetare si caritabile pe perioada sederii lor pe avanpostul orbital.

Citeste si:

Cine este Adrian Streinu-Cercel, cel care a condus mai bine de un deceniu Institutul "Matei Bals"Cine sunt "oamenii noi" propulsati de USR PLUS in ministere si la sefia companiilor de stat importante. Istoricul nominalizatilorVIDEO Filmare exploziva cu un politist local care este certat de un coleg pentru ca nu a luat mita. Clotilde Armand: "PSD si PNL apara grupul infractional organizat"Cine se ocupa de mega-proiectul spitalelor regionale. Cuplul politic sudat in Partidul Conservator si refacut in Ministerul Sanatatii dupa o angajare scandaloasaCum aduna fosta Securitate informatii despre avorturile clandestine: "Noi, femeile, am ajuns fabrici de copii"Scenariile alternative in situatia in care Romania nu dobandeste imunitatea colectiva pana in toamna. "Va trebui sa procedam ca la virusul gripal"
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă