Primele semne că ai nevoie de ochelari. Vederea încețoșată, printre cele mai comune

1 lună in urmă 17

Joi, 04 Noiembrie 2021, ora 21:23

0 citiri

Primele semne că ai nevoie de ochelari. Vederea încețoșată, printre cele mai comune

Semnele care indică necesitatea unui control oftalmologic și a ochelarilor de vedere pot fi înșelătoare, în sensul că oamenii le pun adesea pe seama oboselii sau a timpului îndelungat petrecut în fața ecranelor, astfel că ajung târziu la medic.

Există mai multe semne ce pot indica o problemă oftalmologică și nu ar trebui ignorate sub nicio formă.

Vederea încețoșată

Este normal ca după o zi obositoare, petrecută predominant în fața unui ecran, să aveți vederea încețoșată. Totuși, este și un semn comun al afecțiunilor oculare. Adesea este însoțită de probleme de focalizare și prin uscăciunea ochilor. Dacă persistă mai mult ar trebui să consultați un medic.

Dificultăți la citit

Calitatea vederii este afectată pe măsură ce înaintăm în vârstă. Afecțiunea se numește prezbiopie și este caracterizată prin capacitatea redusă de a vedea de aproape. Aceasta poate apărea când citim, scriem, sau ne uităm la ecranul telefonului. În plus, apare tendința de a îndepărta obiectele și de a miji ochii.

Prezbiopia necesită ochelari pentru citit, iar dioptriile se schimbă mai des până la vârsta de 50 de ani. Mai apoi, afecțiunea se dezvoltă mai lent și nu va exista nevoia de a schimba lentilele prea des.

Ochi obosiți

Atunci când am avut o zi obositoare, dar avem și o afecțiune oculară, ochii depun mai mult efort pentru a focaliza. Apare nevoia constantă de a freca pleoapele cu degetele, disconfort și uscăciune.

Dacă simptomele nu dispar și disconfortul persistă, ar putea să fie mai mult decât oboseala cotidiană. Miopia este afecțiunea care duce la probleme în distingerea obiectelor aflate la distanță. Aceasta nu se tratează, dar poate fi ținută sub control cu ajutorul ochelarilor de vedere.

Vedere dublă sau aureole în jurul luminilor

Dificultățile în a vedea clar pe timpul nopții, vederea dublă a obiectelor și luminilor, sau observarea unor aureole în jurul luminilor, cum ar fi cele de la semafor, indică o problemă. Sunt comune în cazul afecțiunilor precum astigmatismul, miopia sau prezbiopia în cazul persoanelor care nu poartă ochelari de vedere.

Dureri de cap

Când suferiți de o afecțiune oculară și nu o tratați, ochii depun un efort mai mare, iar în timp apar migrenele. Pentru că durerile de cap apar frecvent din multe motive, este un simptom adesea ignorat. Totuși, ele nu vor dispărea decât după ce veți începe să purtați ochelarii de vedere potriviți.

Citeste si:

Riscul miocarditei după vaccinarea anti COVID. Care sunt simptomele ce trebuie să ne pună în gardă

Specialiștii din domeniul medical au raportat un risc de miocardită după administrarea unui vaccin contra coronavirus pe bază de ARNm (Pfizer sau Moderna), în special în rândul băieților...

Șase cazuri de miocardită apărute în România după vaccinare la adolescenţi şi tineri. "Diagnosticele s-au stabilit în primele şapte zile"

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat marţi, 2 noiembrie, într-o conferinţă de presă, că în România au fost raportate şase cazuri de miocardită...

Sursa: Ziare.com

Digi24.ro

Digi24.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă