Primele schimbări în Guvern, în 2022. Premierul Ciucă a înlocuit doi liberali cu doi social-democrați!

2 săptămâni in urmă 10

Primele schimbări în Guvern, în 2022. Decizia semnată de premierul Nicolae Ciucă a fost publicată vineri în Monitorul Oficial. Mai mult decât atât, Vlad Ştefan Niculae (PSD) va ocupa funcţia de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Primele schimbări în Guvern, în 2022. Premierul Ciucă a înlocuit doi liberali cu doi social-democrați!

Printr-o altă decizie a premierului, a fost demis de la MDLPA liberalul Neculai Tănase. Acesta fusese numit pe 2 martie anul trecut secretar de stat în acest minister.

Şi decizia de eliberare a Iuliei Raluca Matei din funcţia de secretar de stat pentru afaceri europene în cadrul Ministerului Afacerilor Externe a fost publicată în Monitorul Oficial.

În decembrie anul trecut, preşedintele Klaus Iohannis a semnat acreditarea acesteia în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar, şef al Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană.

Florin Cîţu, anunţ de ultimă oră despre cumulul pensiei cu salariul. „Susţinem interzicerea acestui lucru”

Preşedintele PNL a declarat vineri că mai există interes pentru proiectul legii pensiei şi ar vrea ca în interiorul coaliţiei să existe mai multă transparenţă cu privire la acest subiect.

Citește și: Şedinţă de Guvern. Miercuri executivul analizează progresele făcute pentru atingerea ţintelor din PNRR
“Da, există. Interzicerea cumului de pensie în continuare este un proiect pe care noi îl susţinem pentru că pe de o parte se vorbeşte foarte mult de pensiile speciale, dar toată lumea uită că e o altă formă aici, similară cumulul pensiei cu salariu şi aici noi susţinem interzicerea acestui lucru”, a precizat preşedintele PNL, Florin Cîţu, conform News.ro.

Fostul premier a explicat că în cadrul reformei pensiilor vor fi stabilite aceste aspecte.

“Sunt multe din aceste teme care vor fi discutate în reforma pensiilor. De exemplu, problema pensiilor speciale va fi corectată automat acolo pentru că cine avea curiozitatea să citească PNRR e foarte clar că e o condiţie a reformei pensiilor care spune că toate pensiile în noul sistem vor fi bazate pe contributivitate. Deci, este natural, vom scăpa de pensiile speciale”, a declarat Florin Cîţu, potrivit sursei citate.

Citește și: Primele restricţii din valul 5 de COVID-19. Măştile textile şi cele de plastic vor fi interzise. Guvernul prelungeşte starea de alertă. UPDATE Documentul cu toate restricţiile

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă