Primele reacții oficiale în cazul lui Alec Baldwin. Cum s-a desfășurat scena de pe platou

1 lună in urmă 19

Miercuri, 27 Octombrie 2021, ora 19:55

85 citiri

Primele reacții oficiale în cazul lui Alec Baldwin. Cum s-a desfășurat scena de pe platou

Şeriful din Santa Fe, Adan Mendoza, a oferit miercuri, 27 octombrie, detalii din investigația privind accidentul care a avut loc săptămâna trecută pe platoul de filmare de la „Rust”, precizând însă că este „prea devreme să se stabilească acuzaţii”.

Şeriful Adan Mendoza şi procurorul Mary Carmack-Altwies au susţinut o conferinţă de presă la şase zile de la uciderea accidentală a directoarei de imagine Halyna Hutchins de către Alec Baldwin în timpul repetiţiilor pentru filmul „Rust” la o scenă care avea loc în interiorul unei biserici în New Mexico.

Actorul Alec Baldwin, armuriera Hannah Gutierrez şi asistentul de regie Dave Halls au cooperat la investigaţii, potrivit şerifului. Acesta a precizat că la faţa locului, în momentul tragediei, erau aproximativ 100 de oameni pe platou.

Nimeni nu a fost acuzat până în prezent. Mendoza a spus că este prea devreme pentru a face acuzaţii. Acelaşi lucru l-a precizat şi procurorul Altwies.

Autorităţile deţin arma folosită în momentul accidentului. Anchetatorii au adunat 600 de probe, inclusiv arma cu care a tras Baldwin.

Hutchins a fost împuşcată în piept, iar regizorul Joel Souza, care stătea lângă ea, în umăr. Hutchins a fost transportată la spital unde a fost declarat decesul. Poliţia a afirmat că pe platou se aflau gloanţe albe, dar şi unele adevărate.

Şeriful a precizat că a fost recuperat un proiectil de plumb, considerat a proveni de la un glonţ, din umărul regizorului Souza.

"Alec Baldwin este cel care a declanşat arma", a amintit şeriful, dar ancheta şi interogatoriile continuă.

Potrivit CBS, Mendoza a spus că nu există imagini filmate cu momentul declanşării armei.

Investigatorii spun că asistentul de regie Dave Halls nu a ştiut că în pistolul pe care i l-a înmânat lui Baldwin sunt gloanţe adevărate, iar în documentele depuse la instanţă acesta este citat strigând pe platoul de filmare „armă rece”.

Souza le-a spus anchetatorilor că privea peste umărul lui Hutchins în timp ce Baldwin repeta o scenă în care îndrepta arma către cameră.

Citeste si:

Armurierul care a pregătit arma folosită de actorul Alec Baldwin în crima accidentală de pe platoul de filmare, o tânără de 24 de ani neexperimentată

Armurierul care a pregătit arma cu care actorul Alec Baldwin a comis o crimă accidentală, pe platoul de filmare, este Hannah Gutierrez-Reed, o tânără de 24 de ani, fără experiență, despre...

Prima reacție a lui Alec Baldwin după ce a împușcat mortal o femeie și a rănit un bărbat pe platoul de filmare. Ce a transmis familiei victimei decedate

Actorul Alec Baldwin a scris, vineri, pe Twitter, pentru prima dată după tragicul accident de la filmări, mesaj în care transmite condoleanţe familiei directoarei de imagine Halyna Hutchins....

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

Adevarul.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă