Primele nemulțumiri la discuțiile PNL-USR Plus. Dan Barna: „E important ca USR să fie partener, nu un partid ajutător”

2 luni in urmă 1


Planurile liberalilor de împărțire a posturilor în viitoarea coaliție de guvernare stârnesc deja nemulțumiri în USR-PLUS, chiar dacă negocierile nu au început oficial. Dan Barna, liderul USR, a anunțat, marți, într-o intervenție la Digi24, că „USR este un partener de guvernare, nu un partid care ajută PNL să guverneze”. ​​


Una dintre nemulțumiri în cadrul USR Plus este legată de postul de președinte al Camerei Deputaților pe care USR-PLUS îl dorea pentru Dan Barna, însă liberalii îl rezervă pentru Ludovic Orban, notează HotNews.


Totodată, liberalii vor să păstreze ministerele Justiției și Finanțelor, unde un portofoliu este dorit de USR Plus.


Într-o intervenție la Digi24, Dan Barna a spus că USR vrea să fie un partener la guvernare, nu partid „ajutător” al PNL. 


E important ca USR să fie partener, nu un partid care ajută PNL să guverneze. Am văzut și varianta în care PNL va lua ministerele de forță. Nu vrem să fim un partid ajutător. Avem oameni pregătiți pentru toate ministerele.

Dan Barna, la Digi24:

Liderul USR a vorbit și despre negocierile care vizează împărțirea ministerelor.


„E momentul, prin votul de duminică, ca USR-PLUS să facă parte din coaliția de guvernare. Am primit acei 16% tocmai ca prioritățile noastre foarte specifice să devină realitate. Am văzut varianta în care PNL ia toate ministerele de forță, sperând că USR ia celelalte ministere. Asta depinde foarte mult de cum vor merge negocierile pe program și angajamente de guvernare pentru că în funcție de calendarul primelor 3-6 luni vom vedea și ministerele”, a mai spus Barna.


Întrebat de varianta în care PNL îl propune ca premier pe Nicolae Ciucă, Barna a spus:


„Ca principiu, suntem o țară europeană, nu soluția militară e cea mai bună, dar hai să avem aceste consultări”, a declarat liderul USR.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă