Primele măsuri luate de organizatorii JO în cazul Kristinei Timanovskaya. Ce au pățit doi antrenori din lotul Belarusului

2 luni in urmă 35

  • Liga 1: FC Botoșani - UTA Arad, vineri, 18:30, Digi Sport 1

  • Liga 1: CS Mioveni - CFR Cluj, vineri, 21:30, Digi Sport 1

Amenințată cu repatrierea forțată în Belarus, sportiva se află în mijlocul unui scandal politic, iar ceilalți sportivi din lotul olimpic al Belarusului ar putea fi, de asemenea, implicați.

Organizatorii Jocurilor Olimpice, măsuri serioase în cazul Kristinei Timanovskaya

Pentru siguranța atleților bieloruși, Comitetul Internațional Olimpic a decis să retragă acreditarea a doi antrenori din lotul Belarusului. De asemenea, cei doi au fost obligați să părăsească Satul Olimpic.

"În interesul sportivilor din Comitetul Olimpic belarus care sunt încă la Tokyo şi cu titlu provizoriu, CIO (Comitetul Internaţional Olimpic) a anulat şi retras acreditările lui Artur Şimak şi Iuri Maisevici. Celor doi li s-a cerut să părăsească Satul Olimpic, lucru pe care l-au şi făcut. De asemenea, li s-a oferit posibilitatea de a fi audiaţi", a fost anunțul făcut de CIO.

Kristina Timanovskaya, sportiva din Belarus amenințată cu repatrierea : ”Nu știam unde avea să ajungă situația!”

Ameninţată cu repatrierea forţată în Belarus, după ce a criticat instanţele sportive din ţara sa în urma unui diferend care a avut loc la Jocurile Olimpice, Timanovskaya a aterizat în condiţii de siguranţă în Polonia.

Nu știam unde avea să ajungă situația! Vreau doar să-mi continui cariera sportivă”, a declarat Kristina Timanovskaya. În plus, atleta a anunțat că soțul său, Arseniy Zdanevich, a primit la rândul său o viză umanitară în Polonia și i se va alătura în următoarele ore.

Sunt sportivă și nu înțeleg nimic din politică. Încerc să nu fac altceva decât sport și să nu mă implic politic”, a concluzionat ea.

Etichete: olimpiadă , jocuri olimpice , tokyo , kristina timanovskaya , organizatori jocuri olimpice
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă