Primele imagini video de pe Marte transmise de roverul Perseverance

6 zile in urmă 15

NASA a publicat primele imagini video de pe Marte transmise de roverul Perseverance în momentul asolizării. Roverul Perseverance este echipat cu 23 de camere, cele mai multe pe care le-a avut în dotare orice misiune pe Marte, fiind unul dintre cei mai sofisticați roboți cu șase roți care a a fost lansat vreodată în spațiu.

Roverul Perseverance, aparţinând NASA, a asolizat pe Marte pe 19 februarie (la ora României 22:57), după o călătorie de aproximativ 480 de milioane de kilometri.

Asolizarea pe Marte este foarte dificilă. Doar aproximativ 40% dintre toate misiunile trimise spre Marte, de toate agenţiile spaţiale, au reuşit să execute cu succes această manevră. Sute de variabile trebuie să se alinieze perfect pentru succesul acestei operaţiuni.

sursa foto: Facebook\ NASA

Etapa de asolizare este supranumită „cele 7 minute de teroare” pentru că este foarte periculoasă, iar NASA nu poate controla în niciun fel evoluţia sistemelor concepute să depună roverul în siguranţă la sol, din cauza faptului că un semnal radio are nevoie de 11 minute pentru a ajunge de la Pământ la Marte, iar procesul de asolizare se termină după doar 7 minute.

Urmărește etapele parcurse de roverul Perseverance pe G4Media. 
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă