Primele imagini după dublul atentat sinucigaș din Kabul. Sunt cel puțin 11 morți, bilanțul ar putea crește rapid

1 lună in urmă 23

Cel puțin 11 persoane au murit, iar alte zeci sunt rănite, după un dublu atentat sinucigaș la porțile aeroportului din Kabul. Tragedia a fost confirmată de Pentagon, prin secretarul de presă John Kirby. Numărul total al victimelor este în continuare necunoscut. Atacul vine la câteva ore după ce agențiile de informații occidentale au avertizat despre iminenta amenințare teroristă.

Primele imagini după dublul atentat sinucigaș din Kabul. Sunt cel puțin 11 morți, bilanțul ar putea crește rapid

Primele imagini după dublul atentat sinucigaș din Kabul. Sunt cel puțin 11 morți, bilanțul ar putea crește rapid

Muslim Shirzad via Twitter

Ambasada Statelor Unte la Kabul le-a transmis cetățenilor americani să părăsească zona imediat după explozia care a avut loc la Poarta Abbey, ținând cont că s-au raportat și focuri de armă. Secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, a confirmat că explozia a dus la un număr necunoscut de victime, fără spună o cifră anume. În plus, ambasadorul francez în Afganistan a avertizat că ar putea exista un alt atac în afara aeroportului din Kabul, după dublul atentat sinucigaș soldat cu cel puțin 11 morți și zeci de răniți, printre care trei soldați americani.

Atenție, imagini ce pot avea impact emoțional:

Photos coming from Kabul international Airport explosion pic.twitter.com/dNTIi0Dgzn

— Muslim Shirzad (@MuslimShirzad) August 26, 2021

Un oficial a declarat pentru Reuters că membri ai serviciului SUA se numără printre cei răniți în explozie, potrivit informațiilor inițiale. Stuart Ramsey, de la Sky News, care raporta de pe aeroportul din Kabul până în această dimineață, a spus că explozia a avut loc în canalul care circula de-a lungul drumului principal ce se apropie de aeroport, în momentul în care oamenii stăteau la coadă pentru a le fi procesate documentele pentru evacuare.

Focuri de armă spre un avion militar italian, la Kabul

Anterior au apărut informații că focuri de armă au fost trase în direcţia unui avion militar italian care decola de la Kabul, la bord aflându-se mai mulți jurnaliști și civili afgani. Potrivit AGI, focul a fost deschis atunci când aeronava desprinsese deja roțile de pe pista aeroportului Hamid Karzai, cu motoarele la putere maximă, pentru a-i permite să decoleze. Pilotul, o femeie ofițer al forțelor aeriene italiene, a reușit să efectueze o manevră de urgență și să îndepărteze în siguranță avionul de traiectoria gloanțelor, probabil provenite de la mitraliere, poziționate în afara aeroportului sau pe un deal din apropiere.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă