Primele imagini din salonul mistuit de flăcări de la Spitalul Movila din Ploiești. Mobilierul medical s-a făcut scrum

3 săptămâni in urmă 41

Imagini filmate imediat după incendiul de la Spitalul suport-COVID Movila din Ploiești arată amploarea dezastrului. Pereții s-au înnegrit, iar mobilierul medical s-a făcut scrum, cu toate că flăcările s-au manifestat doar câteva minute, înainte de a fi stinse de pompierii chemați de urgență.

Reamintim că un incendiu a izbucnit joi dimineața la Spitalul suport-COVID Movila din Ploiești, practic o secție de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Prahova. În salonul cuprins de flăcări se aflau doi pacienți, care au fost găsiți carbonizați - aveau 74 respectiv 75 de ani și se aflau în stare destul de gravă, infectați cu SARS-CoV-2.

"Din primele informații ale Ministerului Sănătății despre incendiul la secția exterioară de boli infecțioase a Spitalului Județean Ploiești, precizam următoarele: Din primele informații în această secție se aflau internați 20 de pacienți. Sunt 2 victime și 16 persoane care sunt evacuate și transferate către Spitalul Județean Ploiești (15 pacienți și un cadru medical) . Este și o victimă care este transferată la Spitalul de Urgență Floreasca și care are arsuri pe o suprafață de sub 50% din suprafața corporală, conform primelor evaluări. Ceilalți pacienți sunt stabili și vor fi evaluați în UPU a Spitalului Județean Ploiești. Ministrul Sănătății, Cseke Attila ține legatura cu Raed Arafat, șeful DSU", a transmis Ministerul Sănătății.

Raed Arafat a ajuns la locul incendiului

Alarma a fost dată în jurul orei 4:30 dimineața. Flăcările s-au manifestat extrem de rapid, cu degajări mari de fum. Primarul din Ploiești a declarat că încă nu știe care este starea de sănătate a pacienților COVID transferați de urgență.

"La acest moment din păcate sunt două decese în salonul respectiv. Doi pacienți erau în salonul respectiv. Echipele de intervenție au ajuns în 10 minute, iar în 3 minute a fost lichidat incendiul. Pe lângă mijloacele din Ploiești au fost mobilizate 7 ambulanțe de multiple victime și 7 ambulanțe de prim ajutor din București", a declarat șeful DSU, Raed Arafat.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă