Primele imagini din interiorul secţiei spitalului din Ploiești, în care doi oameni au murit

3 săptămâni in urmă 9

Un incendiu a izbucnit, joi dimineaţă, la parterul spitalului suport COVID Movila din Ploiești, s-a soldat cu moartea a doi pacienți COVID, de 74 și 75 de ani, transmite publicaţia locală Observatorul Prahovean, care publică primele imagini din salonul în care se aflau cei doi pacienţi.

O infirmieră care se afla la acel moment în salon a suferit arsuri pe 40% din suprafaţa corpului şi a fost transferată la Spitalul Floreasca din Capitală. Potrivit ISU Prahova, cei doi pacienți COVID, care au murit aveau 74, respectiv 75 de ani. Pe secție mai erau 19 pacienți, 16 au fost duși la Spitalul Județean Ploiești, a cărei secției externă este unitatea care a luat foc, iar alți trei au refuzat transportul.

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, medicul Bogdan Nica, a declarat joi, la Digi24, că Secţia externă de Boli Infecţioase, unde a izbucnit un incendiu, nu avea autorizaţie ISU.

Managerul a declarat că incendiul a fost lichidat rapid, în 12 minute, iar acesta ar fi fost provocat de o defecțiune a unui aparat medical. „Posibil o defecțiune la un pulsoximetru sau alt aparat medical. A fost un incendiu care s-a extins în câteva secunde la infirmieră, incendiul a fost lichidat foarte repede, în 12 minute”, a precizat Bogdan Nica.

incendiu-la-spitalul-de-boli-infectioase-din-ploiesti-doi-morti-pacienti-evacuati-735511Icon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Sursă Foto: Observatorul Prahovean

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă