Primele imagini de la spitalul din Ploieşti după incendiu GALERIE FOTO

3 săptămâni in urmă 16

Un incendiu a izbucnit în acestă dimineaţă la Spitalul de Boli infectioase din Ploiesti, doi oameni au murit deja. Zeci de pacienti au fost evacuati şi au fost mutati în alte spitale. S-a activat planul rosu.

Citeşte şi: Infirmiera cu arsuri grave şi-a sunat fiica: „Mamă, mor!” VIDEO

„Urmare a informațiilor primite din partea Spitalului Județean de Urgență Ploiești, cei 15 pacienți transferați din secția exterioară sunt, în acest moment, în stare stabilă și au rămas internați în unitatea sanitară unde primesc asistență medicală de specialitate.

Unul dintre pacienți se află internat în secția ATI, iar ceilalți 14 într-o secție medicală COVID-19”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

De asemenea, infirmiera rănită în incendiul de la spitalul din Ploieşti a fost transferată la Spitalul Floreasca din Capitală.

„Cadrul medical care a fost transferat în această dimineață la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca București se află, în prezent, în evaluare medicală, are arsuri pe o suprafață de aproximativ 20% din suprafața corporală”, a mai precizat Ministerul Sănătăţii.

Oficialii din MS au precizat că „la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, Inspecția Sanitară de Stat a efectuat acțiuni de verificare în ultimii doi ani, în conformitate cu competențele deținute. În anul 2020, au fost aplicate 10 amenzi în valoare de 65 000 lei, din care pentru Sectia de Boli Infecțioase – laborator analize medicale a fost aplicată o amendă de 3000 lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor medicale”.

De asemenea, în cadrul controlului efectuat în luna august 2021 de către inspectorii sanitari, unitatea sanitară ploieșteană a fost amendată cu suma de 20.800 lei pentru deficiențe legate de procesul de dezinfecție și de aplicarea protocoalelor privind dezinfecția și curățenia. La secția exterioară nu au existat deficiențe constatate în acest an.

Spitalul de Boli infectioase din Ploiesti nu are autorizație la incendiu, potrivit MS.

Citeşte şi: Raed Arafat: „Incendiul a fost lichidat în trei minute, celelalte pavilioane nu sunt evacuate”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă