Primele imagini cu medicul erou Cătălin Denciu: „Astăzi pot să merg cu bicicleta”

1 lună in urmă 1

Cătălin Denciu, medicul-erou care a intrat în flăcări pentru a salva pacienţii din incendiul de la Piatra Neamţ, a fost externat din spitalul militar Regina Astrid din Bruxelles, iar recuperarea sa va continua la Spitalul Universitar Saint-Luc, unde Cătălin Denciu a lucrat un an ca anestezist, transmite Digi 24, care citează publicaţia oficială ministerului Apărării din Belgia.

Medicul Cătălin Denciu a suferit arsuri de gradul II și III pe 40% din suprafaţa corpului, iar din cauza gravității arsurilor, a stat în comă indusă timp de trei săptămâni, arată Beldefnews.

„Îmi amintesc că m-am trezit în terapie intensivă. Acolo am fost îngrijit de asistenți medicali și kinetoterapeuți, iar pe 20 ianuarie am fost transferat la unitatea de îngrijiri medicale. Am reușit treptat să mă mișc și să merg din nou. Astăzi pot deja să merg cu bicicleta”, spune medicul Cătălin Denciu.

Acesta precizează că urmează o mulțime de ședințe cu kinetoterapeuții pentru a învăța să miște coatele din nou. „Recuperarea este departe de a se finaliza, dar știu că trebuie să dau totul pentru a mă simți din nou mai bine. Voi continua să lucrez pentru a reuși”, spune medicul erou de la Piatra Neamţ.

Soția sa, dr. Alina Denciu, a stat într-o cameră pentru personalul militar din spital pentru a-i oferi soțului ei sprijin, iar între timp a învațat tehnici de îngrijire și recuperare pentru a avea grijă de soțul ei.

Cătălin Denciu îşi va continua recuperarea la Spitalul Universitar Saint-Luc, unde a lucrat timp de un an ca anestezist.

210226-dr_denciu-20210043-23Icon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Sursă Foto: Beldefnews

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă