Primele explicații ale profesoarei din Olt care le-a trimis poze nud elevilor, pe WhatsApp. Colegii din Inspectorat îi iau apărarea

1 săptămână in urmă 5

Lecţie de pornografie predată elevilor online. O profesoară de tehnologie care predă în patru şcoli din judeţul Olt le-a trimis copiilor poze cu ea dezbrăcată. Femeia de 56 de ani susţine că totul a fost o greşeală. Că imaginile nu erau pentru elevi şi că a greşit destinatarul pe WhatsApp. Directorii celor patru şcoli au început o anchetă, la fel şi Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Deocamdată anchetele au fost anunțate, însă măsuri nu s-au stabilit. De la Inspectoratul Școlar din Olt am primit asigurări că profesoara va fi sancționată conform legii și tot cei de la Inspectorat susțin că ar fi greșit să o evalăm doar în baza acestui incident nefericit, fiind vorba despre un cadru didactic cu zeci de ani de experiență. Profesoara susține, în apărarea sa, că a trimis din greșeala fotografiile, nefiind familiarizată cu tehnologiile moderne, și că nu și-a dat seama ce fel de postare a făcut.

Pozele au fost publicate în timpul vacanței de iarnă care tocmai s-a terminat, iar după câteva ore femeia le-a șters. Însă elevii au avut timp suficient să le descarce și să le trimită de la unul la altul. Cei mai revoltați sunt însă părinții, care nu înțeleg cum profesoara mai poate preda în fața elevilor care au văzut-o în cele mai intime ipostaze.

Profesoara de tehnologie din Olt, goală pe internet. Pozele au ajuns la elevii cărora le preda

Incidentul legat de pozele nud s-a întâmplat cu câteva seri înainte de Revelion. Profesoara este cadru didactic titular şi predă Educaţie Tehnologică în patru şcoli din mediul rural, scrie Adevărul. În fotografiile care au ajuns pe telefoanele elevilor ei, femeia îşi expunea părțile intime.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, Victor Iacobescu, a declarat că este în curs o anchetă disciplinară.

"E un incident regretabil, dar nu cred că trebuie să facem din el un subiect de ştiri mondene, gen tabloide. Eu cred că doamna acum trăieşte o experienţă nefericită şi a încerca să profităm de situaţia doamnei care este şi într-o situaţie personală nu chiar bună… Nu mi se pare în regulă să abordăm acest subiect. Eu nu am dorit şi nu vreau să văd acele fotografii. Ţinând cont că doamna are o vârstă venerabilă, respectabilă, cred că este doar subiect de bancuri pentru copii", a declarat Victor Iacobescu.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă