Primele doze de vaccin de la Moderna se distribuie miercuri în țară. Cele mai multe ajung la Iași

2 luni in urmă 1

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV) anunță că miercuri vor fi distribuite în centrele din țară peste 26.000 de doze de vaccin Moderna. Cele mai multe doze ajung la Centrul Regional de Distribuție Iași.

Potrivit CNCAV, 26.210 de doze de vaccin de la Moderna vor fi distribuite către centrele regionale din țară, pentru vaccinarea, cu prima doză, a persoanelor planificate în platforma de programare.

„Transportul dozelor de vaccin va fi asigurat atât pe cale aeriană, cu o aeronavă a Ministerului Afacerilor Interne, cât și terestru, cu autospeciale ale Ministerului Apărării Naționale. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, cu respectarea lanțului de frig, la temperatura de 2 - 8 grade Celsius”, anunță reprezentanții CNCAV.

Din Centrul Național de Distribuție București, dozele vor fi distribuite la Centrul Regional de Distribuție Brașov - 3.960 de doze; la Centrul Regional de Distribuție Cluj - 3.680 de doze; la Centrul Regional de Distribuție Constanța - 3.350 de doze; la Centrul Regional de Distribuție Craiova - 3.620 de doze; la Centrul Regional de Distribuție Iași - 4.090 de doze; la Centrul Regional de Distribuție Timișoara - 1.730 de doze.

Centrului Național de Distribuție București îi vor rămâne alocate 9.790 doze,

„În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșa anterioară, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București”, mai spun cei de la CNCAV.

Editor : Liviu Cojan

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă