Primele doze de vaccin de la AstraZeneca vor ajunge duminică în centrele regionale din Cluj, Craiova, Iași și Timișoara

2 luni in urmă 1

Prima tranșă de vaccinuri de la AstraZeneca, a ajuns, duminică dimineață la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, iar cele peste 81.000 de doze de vaccin vor fi distribuite,azi, către centrele regionale din Cluj, Craiova, Iași și Timișoara, transmite CNCAV.

România a primit cel de-al treilea vaccin anti-COVID aprobat în UE, AstraZeneca, ser care, au decis autoritățile din țara noastră, va fi administrat numai persoanelor de până în 55 de ani.

Dozele vor fi distribuite, după cum urmează:

Dozele de vaccin de la AstraZeneca au ajuns sâmbătă în România, iar camioanele care au asigurat transportul până la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. De aici dozele vor fi fi distribuite către centrele regionale din țară.

Centrul Regional de Depozitare Cluj: 23.400 doze;Centrul Regional de Depozitare Craiova: 15.300 doze;Centrul Regional de Depozitare Iași: 25.200 doze; Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 17.100 doze.


Primele doze de vaccin de la AstraZeneca vor ajunge duminică în centrele regionale din Cluj, Craiova, Iași și Timișoara

Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, cu respectarea lanțului de frig, la temperatura de +2 – +8 grade celsius.

Transportul dozelor de vaccin va fi asigurat terestru, cu autospecialele Ministerului Apărării Naționale.

„În România, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, cu posibilitatea creșterii acestui interval, în funcție de apariția noilor date științifice. De asemenea, intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni”, se arată în comunicatul transmis de CNCAV.

Florin Cîțu, premierul României, a declarat sâmbătă, la Spitalul Militar, unde a primit a doua doză de vaccin, că programarea pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca va începe din 10 februarie.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă