Primele cuvinte ale unui sinucigaș resuscitat de doi polițiști, la Blaj, în Alba, și redus la viață: „Ajutor, salvați-mă!”

2 luni in urmă 2

Doi tineri agenți de poliție din Blaj au reușit să salveze de la moarte un sinucigaș și au povestit cum soția bărbatului i-a alertat și când l-au găsit acesta era deja inconștient, pe un câmp de lângă oraș. Pagina oficială de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne a publicat fotografia celor doi polițiști și povestea lor.

„Adrian era în sediul Postului de Poliție, când, pe ușă, a intrat o femeie, vizibil speriata.
-Bună ziua! Am nevoie de ajutorul vostru. E legat de soțul meu.
Adrian a observat că femeia tremura și era putin dezorientată.
-Ce s-a întâmplat? Luați loc, vă rog.
-Nu, nu! Trebuie să mergem imediat, dar nu știu unde e. Soțul meu vrea să se sinucidă! Mi-a trimis acum fotografii pe telefon.

În fotografii se observa bărbatul, într-o mașină și o butelie lângă el. Trimisese și un mesaj în care amenința că își va pune capăt zilelor.
-Bănuiți unde ar fi? Aveți vreun indiciu?
-Niciunul, dar vă rog să-l găsiți până nu e prea târziu!

Adrian a încercat să se folosească de detaliile din fotografii. Pe fundal, se distingeau cu greu niște forme de relief, care l-au ajutat să se orienteze. A anunțat evenimentul la Poliția Blaj și, imediat, au fost constituite patru echipe de căutare.

Adrian a format echipă cu Andrei, colegul său și șef al Postului de Poliție Mihalț. Au ajuns în câteva minute în zonă. Însă, terenul accidentat nu le-a permis să își continue drumul. Ajutorul a venit din partea unui localnic, care deținea un autoturism de teren.
-Haideți cu mine! Poate îl găsim repede, le-a spus bărbatul după ce i s-a explicat situația.

După câteva minute, au găsit autoturismul căutat, în spatele unor tufe. Pe bancheta din spate se afla bărbatul din fotografii în stare de inconștiență, din cauza gazului inhalat de la butelia de lângă el.

L-au scos din mașină, l-au așezat pe iarbă și i-au acordat primul ajutor. Acesta nu prezenta semne vitale, însă cei doi polițiști au început imediat să-l resusciteze. Timp de minute bune, Andrei și Adrian au executat măsurile de resuscitare neîncetat.

Au simțit că bărbatul a încercat să deschidă ochii, iar în acel moment au început să îl strige pe nume și l-au rugat să se uite la ei. Au continuat manevrele de resuscitare, iar în cele din urmă bărbatul și-a revenit. Speriat, prima reacție a lui a fost să ceară ajutor:
-Ajutor! Salvați-mă!

-Stai liniștit acum! Ești în viață… trăiești! Stai liniștit! Imediat te vom duce la salvare!
În acel moment, șiroaie de lacrimi au început să curgă pe fața bărbatului, conștientizând ce greșeala a făcut:
-Vă mulțumesc! Vă mulțumesc că m-ați salvat! Nu știu ce am putut să fac!

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fministeruldeinterne%2Fposts%2F4954068297996855&width=500&show_text=true&height=700&appId" width="500" height="700" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share"></iframe>

Ei sunt Adrian și Andrei, doi tineri polițiști datorită cărora un om, astăzi, trăiește! Dragi colegi, FELICITĂRI! P.s. Cei doi polițiști lucrează în cadrul Secției 5 Poliție Rurală Blaj din cadrul IPJ Alba.”, e postarea de pe pagina MAI.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă