Primele concluzii după tragedia de la Spitalul Târgu Cărbunești. Stația de oxigen nu era supravegheată de nimeni

1 lună in urmă 41

Primele concluzii după tragedia de la Spitalul Târgu Cărbunești. Stația de oxigen nu era supravegheată de nimeni

Mai multe nereguli în ceea ce priveşte managementul spitalului au fost descoperite de Corpul de Control, dar şi probleme privind respectarea clauzelor contractuale între spital şi firma care asigură necesarul de oxigen medicinal.

„Lipsa de oxigen s-a datorat, pe de o parte, atât vinovăției firmei care gestionează acel rezervor cu oxigen care este instalat la spital, pe de altă parte, managementului spitalului”, a spus prefectul în conferința de presă transmisă de gorjonline.

Principalele nereguli găsite de Corpul de Control al Prefecturii la Spitalul din Târgu-Cărbunești:

– „Managementul spitalului de la Cărbunești în momentul în care și-a perfectat contractul cu firma de gaz a omis să treacă în contract rezerva intangibilă de oxigen, adică dacă la cald s-au vehiculat anumite informații că acea rezervă trebuia să fie de 30%, în contract nu era trecut. Firma a aprovizionat constant cantitatea de oxigen la două zile, acel stocator de oxigen era supravegheat de firmă, dar datorită neglijenței nu au observat că spitalul a rămas fără oxigen.”

– „Managementul spitalului nu a instituit un program de supraveghere al instalației de oxigen. În baza contractului cu firma, spitalul era obligat să numească o persoană care să supravegheze instalațiile, această persoană să fie instruită de societate și să urmărească instalațiile și să raporteze orice anomalie. Acest lucru nu a fost făcut, firma nu a avut pe cine să instruiască. Spitalul a considerat că stocatorul de oxigen este proprietatea firmei.”

– „Totodată, din punct de vedere al activităţilor de incendiu/explozie s-a constatat că nu a fost întocmit un grafic de întreţinere şi verificare pentru instalaţia de oxigen, care să asigure funcţionarea în parametrii normali a instalaţiei de alimentare cu oxigen, prin monitorizarea rezervei de oxigen, precum şi a eventualelor scurgeri accidentale de oxigen.”

– Stocul de medicamente și echipamente medicale „era zero”

Managerul spitalului a fost amendat cu suma de 10.000 de lei.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă