Primele cazuri de infectare cu tulpina sud-africană în SUA. Oficial din sănătate: ”Suntem cu toții în prima linie acum”

3 săptămâni in urmă 37

Primele două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană a coronavirusului au fost depistate în Statele Unite. Ambele cazuri au fost raportate în Carolina de Sud, însă oficialii din Sănătate spun că, deocamdată nu s-a stabilit vreo legătură între ele.

 ”Suntem cu toții în prima linie acum”

Primele cazuri de infectare cu tulpina sud-africană în SUA. Oficial din sănătate: ”Suntem cu toții în prima linie acum”

Profimedia Images

Ambele contaminări au fost raportate în statul Carolina de Sud. Compania Moderna a anunțat că tulpina sud-africană a arătat o reducere de șase ori a producției de anticorpi neutralizanți, după vaccinare.

Deși nu există nicio dovadă care să indice că această tulpină provoacă boli mai severe, se știe că varianta identificată pentru prima dată în Africa de Sud este mai rezistentă la vaccinurile actuale și se poate răspândi mai ușor și mai rapid decât alte variante.

Nu există un istoric de călătorie cunoscut al celor două persoane infectate și nici nu există o legătură între ele, a declarat într-un comunicat Departamentul de Sănătate și Control al Mediului din Carolina de Sud.

Nu există vreo legătură între cele două contaminări

”Apariția tulpinii sud-africane în statul nostru este un memento important pentru toți cetățenii din Carolina de Sud că lupta împotriva acestui virus mortal este departe de a se fi terminat”, a spus Brannon Traxler, directorul interimar de Sănătate Publică de la Agenția de Sănătate a statului, potrivit Politico.

”In timp ce mai multe vaccinuri împotriva COVID-19 sunt pe drum, rezervele sunt încă limitate. Fiecare dintre noi trebuie să ne reluăm lupta recunoscând că suntem cu toții în prima linie acum. Suntem cu toții împreună”, a mai spus el.

Potrivit cercetărilor de laborator efectuate de compania Moderna, care produce unul dintre cele două vaccinuri autorizate de FDA pentru uz de urgență, tulpina sud-africană a arătat o reducere de șase ori a producției de anticorpi neutralizanți.

tulpina tulpina sud africana sua coronavirus vaccin vaccinare
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă