Primele cazuri de infectare cu coronavirus după redeschiderea şcolilor. Alertă la mai multe şcoli din Bucureşti

2 săptămâni in urmă 18

Primul elev testat pozitiv cu coronavirus după redeschiderea şcolilor. Este vorba despre copil care învaţă la „Sfântul Andrei” din Sectorul 6 al Capitalei. Părinţii unei fetiţe de clasa a II-a au anunţat la şcoală că aceasta a fost confirmată pozitiv cu coronavirus, după ce anterior bunica ei fusese diagnsticată cu COVID-19.

„Părinții și-au trimis copilul la școală luni. Au venit 26 din cei 28 de elevi ai clasei. Luni seara învățătoarea a fost anunțată că marți fetița nu va participa la ore pentru că bunica a primit confirmarea că este infectată. Marți fetița nu a venit la școală, a fost testată, iar marți la ora 22.00 a fost anunțată învățătoarea că fetița este pozitivă”, a declarat directoarea școlii „Sfântul Andrei”, Smaranda Partenie, la Digi 24.

Directorul Şcolii „Sfântul Andrei” a declarat joi, la Digi24, că fetiţa a fost testată la solicitarea familiei şi de marţi nu s-a mai prezentat la şcoală. În zilele în care copila s-a prezentat la cursuri a intrat în contact cu învăţătoarea şi alţi 25 de colegi.

„Clasa respectivă îşi continuă cursurile în online în următoarele 14 zile. Nu am cunoştinţă câţi elevi au fost testaţi până acum”, a mai spus directorul şcolii „Sfântul Andrei”.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a confirmat că a fost depistat primul elev testat pozitiv cu coronavirus şi că s-au luat măsurile necesare la unitatea de învăţământ, notează Hotnews.

Ulterior au apărut şi alte cazuri de infectare cu coronavirus în şcolile din Bucureşti. Trei cazuri COVID-19 au fost confirmate la şcoli din Sectorul 4 şi alte două la o şcoală din Sectorul 2. Între persoanele infectate cu COVID-19 după redeschiderea şcolilor din 8 februarie este şi un cadru didactic.

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu: De la jumătatea lui februarie, personalul din învăţământ va avea prioritate sistemică la vaccinare. De la reluarea cursurilor, nu a existat niciun caz de elev cu simptome

Cu doar o zi înainte, Sorin Cîmpeanu anunţa că de la reluarea cursurilor, nu a existat niciun caz de elev cu simptome de COVID-19 la şcoală.

„Suntem în legătură permanentă cu inspectoratele judeţene şi toate şcolile. Suntem în cea de-a treia zi a semestrului doi. Până acum nu au apărut cazuri în care elevii să fi prezentat simptome, cu atât mai puţin cazuri confirmate care să genereze suspendarea activităţii cu prezenţă fizică în acele clase”, a spus ministrul Educaţiei.

Ministrul Educaţiei şi-a exprimat „încrederea că prin responsabilitatea fiecăruia dintre cei implicaţi în şcoli nu vor apărea focare în aşa fel încât nu vom fi nevoţi să închidem şcoli după ce le-am deschis”.

„Unde vor apărea astfel de situaţii, împreună cu Ministerul Sănătăţii, DSP şi toţi cei îndrituiţi să ia aceste decizii, nu vom ezita nicio clipă să luăm acele decizii care să contribuie la siguranţa în şcolile din România”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Totodată, ministrul Educaţiei a precizat că personalul din învăţământ va avea o prioritate sistemică la vaccinare.

„Am stabilit cu coordonatorul campaniei de vaccinare că, încă din a doua jumătate a acestei luni, personalul din învăţământ va avea o prioritate sistemică în cadrul procesului de vaccinare. Persoanlul din Educaţie a demonstrat că este prima cea mai numeroasă categorie dintre cele nouă de lucrători esenţiali care au disponibilitate de vaccinare, care doresc să fie vaccinaţi în primul rând pentru a contribui la siguranţa sanitară în şcoli ştiut fiind faptul că începând cu ziua de luni, 8 februarie, cea mai mare parte a şcolilor din România îşi desfăşoară activitatea prin prezenţă fizică”, a declarat, miercuri, Sorin Cîmpeanu, miercuri, într-o declaraţie de presă.

Citeşte şi: Purtarea măştii în timpul orelor de sport ar putea fi eliminată. Anunţul ministrului Educaţiei

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă