Primarul Timișoarei: ”Carantina e necesară. Nu e cazul să declanșăm un război cu Bucureștiul”

1 lună in urmă 6

Dominic Fritz, primar TimișoaraDominic Fritz, primar Timișoara

Carantina este necesară la Timișoara, a declarat, astăzi, primarul Dominic Fritz, care a adăugat că nu vrea să existe un război pe această temă între autoritățile locale și București. Declarația edilului vinde după ce șeful DSU, Raed Arafat, a intervenit peste decizia autorităților locale și a prelungit carantina din Timișoara cu 72 de ore "până la evaluarea riscurilor și adoptarea de noi măsuri de către autoritățile centrale".

LUNI, 22 MARTIE 2021, 14:34

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: Dana Bărăgan

"Măsurile nu sunt o pedeapsă pentru Timișoara ci vin în ajutorul pacienților, al celor care lucrează în sistemul sanitar, și nu numai. Carantina este necesară pentru a preveni un colaps al sistemului sanitar. Suntem la limită cu capacitatea sanitară. Procesul de decizie prin care sunt luate aceste măsuri trebuie să fie clare, logice și predictibile. Nu vreau să comentez războiul între PNL local și guvern. Sper că nu va afecta buna colaborare între Timiș, Timișoara și Guvernul Cîțu. Timișoara și Timiș nu au avut niciodată un mai bun sprijin și suport pentru proiectele de dezvoltare cum avem acum de la Guvernul Cîțu”, a declarat edilul Timișoarei, potrivit realitateadinusr.net.

Anterior acestei declarații, Dominic Fritz a afirmat, într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, că "modul în care se iau deciziile privind carantinarea este viciat și lipsit de asumare". "Îl susțin pe ministrul Vlad Voiculescu în inițiativa lui de modificare a algoritmului de carantinare: măsurile luate trebuie să fie clare, logice și predictibile", spunea primarul, subliniind că, în prezent, este nevoie ca toată atenția să fie îndreptată asupra campaniei puternice de vaccinare.

"De poimâine (marți - n.r.), în Timișoara vor funcționa toate centrele de vaccinare și cu dozele noi vom deschide 20 fluxuri în plus față de cele existente. Tot marți voi prezenta două proiecte pilot, împreună cu Ministerul Sănătății, care ne vor permite să accelerăm și mai mult viteza de vaccinare și testare", a anunțat edilul.

Fritz a subliniat, de asemenea, necesitatea un program național de susținere pentru afacerile afectate de măsurile de carantinare. "În curând vor fi și alte localități în aceeași situație și suntem datori să susținem economia cu măsuri care ajută rapid. Dezbinarea pe care o vedem în acestă pandemie este dureroasă, dar nu am nici un dubiu că, după ce se va termina, și se va termina, ne vom regăsi unii pe ceilalți în proiecte care ne duc înainte", a conchis edilul Timișoarei.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă