Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, vrea să oblige dezvoltatorii imobiliari să realizeze şi alte investiţii în zonă: „Nu mi se pare normal să planteze un bloc în câmp şi apoi să ceară la primărie utilităţi, şcoală”

2 săptămâni in urmă 12

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, doreşte să oblige dezvoltatorii imobiliari să realizeze şcoli şi grădiniţe, precizând că nu i se pare normal ca aceştia să facă blocuri, iar apoi să ceară primăriei să dezvolte zona respectivă, potrivit News.ro.

El a precizat că bugetul pentru investiţii al Primăriei Sectorului 6 era de 100 de milioane de lei. Ciprian Ciucu a declarat, joi, la că miercuri a picat PUZ-ului Sectorului 6 în instanţă.

„Ieri, a picat în instanţă, a fost contestat PUZ-ul Sectorului 6. Era deja suspendat, la iniţiativa unor cetăţeni şi a colegilor de la USR. De un an, PUZ-ul era contestat în instanţă, avea probleme serioase. Funcţionăm pe un PUZ similar din 2016, care este instanţă atacat şi e posibil să ne trimită la PUG”, a explicat primarul Sectorului 6, la videoconferința „Orașul meu – Acasă și la Birou”, organizată de News.ro.

El a menţionat că dacă se întâmplă acest lucru, atunci investiţiilor vor fi serios afectate.

„Aceste PUZ-uri coordonatoare nu sunt în Codul Administrativ. A fost o invenţie a primarilor de sector pentru că Primăria Capitalei nu a făcut în 20 ani un PUG. E forţată legea. (…) Am început cu o zonă din Sectorul 6 să facem un PUZ ca la carte. Vrem să îl facem pe standarde foarte bune”, a transmis Ciucu, care a menţionat că doreşte ca astfel să oblige investitorii să facă şi alte investiţii în zonă.

El susţine că nu este normal ca dezvoltatorii să facă blocuri şi apoi să solicite primăriei să facă utilităţi şi şcoală.

„Au apărut peste 20.000 de apartamente, fără şcoală, grădiniţă, avem presiune din partea comunelor satelit, cum e Chiajna. Nu mi se pare normal să vină dezvoltatorii să planteze un bloc în câmp şi apoi să ceară la primărie utilităţi, şcoală. Vom reglementa aceste lucruri.  Apoi, vom condiţiona eliberarea autorizaţiei de construire de acest plan”, a transmis primarul Sectorului 6.

El a precizat că atunci când a preluat Primăria Sectorului 6 bugetul acesteia pentru investiţii era de 100 de milioane de lei.

„Pot să fac PUZ-uri cu o dezvoltare sustenabilă, logică, nu mai putem continua ca până acum, că primăria este un fel de notar al dezvoltatorilor. Să îşi asume dezvoltarea şi politica de dezvoltare. Ei veneau cu proiectele la primărie, iar primăria venea cu un buget de investiţii. (…) Când am preluat primăria, bugetul pentru dezvoltare era la 100 de milioane de lei. Dacă luăm proiectele imobiliare din sector valoarea investiţiilor este mult mai mare”, a mai afirmat Ciprian Ciucu.

El a precizat că într-o zonă de case au apărut 5.000 de apartamente şi acest lucru nu este normal.

„Nu am văzut dezvoltatori care nu au spus că vor să vină să dezvolte zona, vor să vândă cât mai multe apartamente. Multe mizerii s-au întâmplat cu fostul PUZ, în zone de case au apărut 5.000 de apartamente, au dat peste cap şi trafic şi tot”, a precizat Ciprian Ciucu.

El s-a referit şi la unele proiecte de regenerare urbană, menţionând că există un concurs de soluţii cu Ordinul Arhitecţilor pentru zona extinsă a Lacului Morii, care să fie amenajată pentru promenadă şi activităţi de weekend.

Ciucu a menţionat că sunt terenuri de la Armantă în sectorul 6 care arată deplorabil.

„Avem terenuri de la Armată care arată deplorabil şi e vina Armatei. Le-au închiriat la indivizi pentu spălătorii auto, unii fac profit, în loc să le dea primăriei să le amenajeze”, a explicat Ciprian Ciucu.

El a mai declarat că se întâlneşte cu dezvoltatorii şi le spune ce aşteptări are de la ei: „Nu iau şpagă şi îi primesc în birou şi le spun dezvoltatorilor ce aştept de la ei. M-au întrebat, vrem să ştim în ce condiţii se poate construi în sector, le spuneam: Astea sunt condiţiile”, a mai spus edilul.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă