Primarul Sectorului 2: Nici un ban nu va fi plătit către biserici fără o verificare a modului în care sunt cheltuiți

2 zile in urmă 15

Primarul Sectorului 2 din București, Radu Mihaiu, a anunțat miercuri, după apariția investigației Recorder despre afacerile Bisericii Ortodoxe, că nu va face nici o plată către bisericile din sector fără ”verificări amănunţite care să arate că aceşti bani sunt cheltuiţi corect, şi nu la preţuri supraevaluate”.

Într-o postare pe Facebook, edilul arată că în mandatul său, Consiliul Local a votat alocarea următoarelor sume către biserici:

450.000 lei pentru refacerea monumentului istoric Mănăstirea Plumbuita
430.000 lei pentru cantina socială de la Parohia Doamna Oltea
133.000 lei pentru centrul social de la Parohia Oţetari

El anunță că sumele nu au fost plătite integral, iar eventualele plăți vor fi condiționate de analiza modului în care sunt cheltuite fondurile.

  • Postarea primarului Sectorului 2:

Am urmărit cu mare interes investigaţia Recorder. Știam că sunt pe urmele a ceva necurat din moment ce ne-au cerut o serie de informații despre istoricul acestor ajutoare financiare, informații pe care le-am furnizat imediat. Într-un stat sănătos presa scoate la lumină astfel de probleme.
Am susţinut şi susţin în continuare sprijinirea a 2 componente ale activităţii bisericii: componenta culturală şi componenta socială.
În mandatul meu a fost votat sprijin financiar pentru 2 parohii şi o mănăstire:
450.000 lei pentru refacerea monumentului istoric Mănăstirea Plumbuita
430.000 lei pentru cantina socială de la Parohia Doamna Oltea
133.000 lei pentru centrul social de la Parohia Oţetari (nu 700.000 cât spune domnul Iorga în reportaj)
Nu toate sumele aprobate au fost plătite. Asigur toţi cetăţenii sectorului 2 că nu voi mai plăti niciun ban către parohii, decât în urma unei verificări amănunţite care să arate că aceşti bani sunt cheltuiţi corect, şi nu la preţuri supraevaluate.
E musai să se facă lumină rapid în aceste cazuri. Suspiciunile care planează acum asupra acestor achiziţii vor afecta chiar și proiectele benefice pentru comunitate.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă