Primarul Sectorului 2, la locul accidentului de sâmbătă: „Vin în fața dumneavoastră și vă spun că eu și birocrația românească din acest moment suntem vinovați pentru moartea acestor fete”

2 luni in urmă 8

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a mers luni pe strada Mențiunii din cartierul Andronache, unde a avut loc accidentul în care două fetițe au murit după ce o mașină le-a spulberat de pe trotuar. Primarul le-a spus locuitorilor că acolo trebuie montate limitatoare de viteză și că acest lucru nu s-a făcut pentru că străzile nu țin de primăria de sector, deși sunt cereri ale locuitorilor din zonă în acest sens.

Vin în fața dumneavoastră și vă spun că eu și birocrația românească din acest moment suntem vinovați pentru moartea acestor fete”, le-a spus Radu Mihaiu locuitorilor din zonă.

„Va trebui să cerem ca străzile să fie în administraţia Primăriei de sector, aşa cum e normal, pentru a putea prelua şi responsabilitatea financiară şi legală, dar şi posibilitatea de a interveni, acolo unde este cazul. Nu este singura zonă care are nevoie de limitatoare de viteză. Mai sunt zone în sector care au nevoie de limitatoare de viteză şi, din păcate, aşteptăm prea mult pentru ca ele să fie implementate şi ar trebui să le putem implementa noi”, a spus primarul.

Potrivit acestuia, nu se pot implementa foarte repede măsuri pentru limitarea vitezei în zona Andronache, pentru că Primăria de sector nu are în prezent atribuţii în domeniu.

„Primăria de sector nu poate cheltui bani pentru lucruri care nu se află în administrarea proprie. Dacă nu se află în administrarea proprie şi cheltuim banii pe ceva de acest fel se poate chema deturnare de fonduri şi vine Curtea de Conturi la noi, vine DNA-ul”, a explicat primarul.

Citește și

SURSE Șoferița care a provocat accidentul soldat cu moartea a două fetițe a fost reținută

Sursa foto: captură video

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă