Primarul Sectorului 2 anunţă că rămâne valabilă exclusivitatea firmei de salubritate Supercom / Contractul va fi modificat prin acte adiționale pentru a „corecta anomalii”

1 lună in urmă 2

Primarul Radu Mihaiu anunţă că rămâne valabilă exclusivitatea firmei Supercom în Sectorul 2, care asigură serviciile de salubritate încă din 1999, după ce instanţa s-a pronunţat în procesul privind actul adiţional din contractul cu acest operator de salubrizare.

„Curtea de Apel Bucureşti s-a pronunţat în procesul privind actul adiţional numărul 62 din contractul cu Supercom. Sună benign şi plictisitor, dar această decizie are implicaţii majore. Primul efect e că rămâne valabilă exclusivitatea Supercom-ului în Sectorul 2. Sunt multe argumente pro şi contra acestui fapt, dar deciziile judecătoreşti se execută, nu se discută. Fie că ne convine, fie că nu, până nu se va finaliza o nouă licitaţie, vom rămâne cu acest operator de salubritate”, a scris Radu Mihaiu pe Facebook.

Radu Mihaiu susține că ce de-al doilea efect al deciziei instanței este că Primăria Sectorului 2 va putea încheia acte adiționale pentru a „corecta anomalii”, cum ar fi tariful ridicat pentru spălarea străzilor.

„Tarifele la care lucrăm acum pot fi incluse în contract, astfel încât noul sistem să fie bătut în cuie. Putem adăuga la planul de curățenie străzile noi sau aleile care nu au fost cuprinse la ultima actualizare, astfel încât să putem igieniza întreg sectorul. Putem corecta anomalii precum costul prohibitiv pentru spălarea străzilor. Putem inclusiv să adăugăm operațiuni noi, dacă avem nevoie”, a precizat Mihaiu.

În campania electorală, Radu Mihaiu a anunțat că are printre priorități renunțarea la „taxa de habitat” (taxa de salubritate din Sectorul 2) și revenirea la un tarif rezonabil pentru serviciul de salubrizare pentru cetățeni și pentru agenții economici, precum și revizuirea de urgență a contractului cu operatorul de salubritate Supercom

Citește și:

Epopeea unui proiect controversat. Primăria Sectorului 2, acuzată că insistă să acorde monopol timp de 20 de ani pentru strângerea gunoaielor firmei Supercom, deţinută de un fost parlamentar PSD

Tunurile PSD pe final de mandat: Primăria Sector 2 București, acuzată că vrea să dea monopol pe gunoaie fără licitație firmei unui fost senator social-democrat

USR: Taxa pe habitat din Sectorul 2 al Capitalei, de 159 lei / persoană, a fost suspendată de Tribunalul București

Sursa foto: Radu Mihaiu / Facebook

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă