Primarul PNL de Iași Mihai Chirica nu exclude o alianţă cu PSD în Consiliul Local pentru alegerea celor doi viceprimari

1 lună in urmă 1

Primarul PNL al municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat că nu exclude o alianţă cu PSD în Consiliul Local pentru alegerea celor doi viceprimari ai municipiului, după ce USR-PLUS a anunţat în mai multe rânduri că nu va face majoritate cu liberalii, transmite News.ro.

”Nu avem conturată încă o decizie la viceprimari pentru că trebuie să fie şi o decizie politică. Aceasta aparţine şi celorlalte partide, neavând noi PNL o majoritate clară. Dacă USR, PSD, PMP, împreună sau pe rând sau în diverse fracţiuni consideră că este necesar să facem şi pasul acesta sunt complet deschis”, a declarat Chirica (ex-PSD) într-o conferință de presă.

În prezent nu există o majoritate conturată în Consiliul Local Iaşi, după ce USR-PLUS a anunţat în mai multe rânduri că nu va gira iniţiativele edilului Mihai Chirica. PNL deţine 11 mandate de consilieri, USR nouă, PSD cinci, iar PMP două.

În replică, șefa USR PLUS din Iași, Cosette Chichirău, a declarat pentru Ziarul de Iași că a trimis încă din noiembrie 2020 o serie de propuneri privind colaborarea cu Chirica la care nu a primit răspuns. (Foto: Mihai Chirica / Facebook)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă