Primarul Parisului, după ce poliția a evacuat cheiurile Senei, în weekend, din cauza aglomerației: „A fost șocant. Nici măcar nu am fost anunțată”

1 lună in urmă 1


Tensiuni între Guvernul francez şi primarul socialist al Parisului Anne Hidalgo, după evacuarea cheiurilor Senei în weekendul 6-7 martie, o operaţiune pe care primarul o consideră nejustificată, relatează Le Figaro, citat de News.ro.


Anne Hidalgo, 61 de ani, edil al Parisului din 2014, acuză Guvernul că nu a „prevenit-o” cu privire la această evacuare, sâmbătă.


„Am fost şocată de aceste imagini”, a declarat primarul capitalei franceze luni, 8 martie, la postul de radio France Inter.


Anne Hidalgo.

„Sunt primarul capitalei. Să văd o operaţiune de evacuare a cheiului Senei fără ca măcar să fu prevenită este şocant pentru mine. Trebuie ca lucrurile să fie făcute cu respectrea tuturor autorităţilor, inclusiv ale mele”, a subliniat edilul Pariusului.


În opinia sa, această intervenţie este nejustificată.


Trebuie să se intervină atunci când oamenii nu respectă barierele sau când sunt pe cale să consume băuturi la câţiva centrimetri unii de alţii. Or sâmbătă nu a fost vorba despre aceste lucruri. Erau mulţi părinţi cu cărucioare, persoane care se plimbau.

Anne Hidalgo:

„Bineînţeles că era multă lume, dar e mai bine să stai afară decât înăuntru, pentru a evita contaminarea cu noul coronavirus”, a mai subliniat Anne Hidalgo.


Primarul Parisului a anunţat că urmează să se întâlnească cu prefectul poliţiei Parisului luni, pentru a-i cere să prezinte „baza legală a intervenţiei sale”.


Prefectura anunţa sâmbătă, pe Twitter, că „măsurile sanitare adoptate în lupta împotriva răspândirii covid-19 nu sunt respectate pe cheiul Senei”.


<blockquote
class="twitter-tweet"><p lang="fr" dir="ltr">Opération en
cours | Les mesures sanitaires prises pour lutter contre la propagation
de la <a
href="https://twitter.com/hashtag/COVID19?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#COVID19</a>
ne sont pas respectées sur les Quais de Seine.<br>⚠️ Les forces
de l'ordre interviennent pour mettre fin à ces rassemblements.
<a
href="https://t.co/Htgm740fcI">pic.twitter.com/Htgm740fcI</a></p>&mdash;
Préfecture de Police (@prefpolice) <a
href="https://twitter.com/prefpolice/status/1368206602252193793?ref_src=twsrc%5Etfw">March
6, 2021</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js"
charset="utf-8"></script>


Fotografii: EPA


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă