Primarul oraşului Otopeni, în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Implicat într-un dosar de corupție

1 săptămână in urmă 53

Joi, 15 Septembrie 2022, ora 14:07

163 citiri

Silviu Constantin Gheorghe, primarul orașului Otopeni, a fost plasat sub arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia nu este, însă una definitivă.

Procurorii DNA au cerut instanței arestarea preventivă a acestuia în dosarul de corupție.

Silviu Constantin Gheorghe este acuzat de DNA că ar fi aprobat plata ilegală a unor lucrări fictive de 35 de milioane de lei.

Potrivit DNA, "în perioada 2011-2017, edilul Silviu Gheorghe și directorul executiv Vlad Constantin și-au încălcat atribuțiile de serviciu și ar fi primit la plată și achitat în mod nelegal suma totală de 35.916.006 lei.

Silviu Gheorghe și Vlad Constantin au beneficiat de ajutorul altor persoane, care fie au întocmit sau semnat diverse documente, fie au pus la dispoziția funcționarilor facturi și devize care să justifice efectuarea plăților nelegale, susțin procurorii anti-corupție. În total, este vorba despre 7 persoane, suspecți și inculpați."

Silviu Constantin Gheorghe ocupă funcția de primar al orașului Otopeni încă din 1996.

Citeste si:

Primarul orașului Otopeni, reținut de DNA. Ce acuzații i se aduc

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data...

Percheziții ale DNA la Primăria Otopeni în cazul unor plăţi ilegale făcute pentru lucrări de canalizare inexistente

Procurorii DNA fac marţi, 13 septembrie, percheziţii la Primăria Otopeni, judeţul Ilfov, într-un dosar care vizează fapte de corupţie în legătură cu derularea unor contracte de execuţie...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă