Primarul oraşului Doneţk îi acuză pe ucraineni de atrocităţi în oraş. 13 civili ar fi fost ucişi în bombardamentele de luni

6 zile in urmă 26

„Conform datelor preliminare, în urma bombardamentelor punitive care au avut loc în Piața Comisarilor Baku, din cartierul Kuibîşev, au murit 13 civili”, a transmis primarul din Doneţk, pe pagina sa de Telegram. Deocamdată nu se poate stabili cu exactitate numărul răniților.

Potrivit lui Kulemzin, armata ucraineană a început să bombardeze cartierul Kuibîşev la ora locală 12:15 (aceeaşi oră în România). În total, nouă obuze de calibru 155 mm au fost trase în această direcţie, dinspre localitatea Netailovo.

Potrivit ultimelor informații, un proiectil care a explodat într-o stație de troleibuz din apropierea unui magazin din apropierea pieţei a luat viața a 13 persoane, relatează şi un corespondent al publicaţiei Donbass Today.

Citeşte şi Ruşii au fost pe punctul de a provoca un dezastru nuclear, ucrainenii au publicat dovada: „Racheta a explodat la doar 300 m de reactor!” VIDEO

Înainte de asta, Forțele Armate ale Ucrainei au bombardat şi piața din cartierul Kirovski, tot din Doneţk, unde a izbucnit un incendiu, dar momentan nu se știe despre numărul morților și răniților.

În cursul dimineţii de luni, șeful administrației Energodar, Alexander Volga , declara la rândul său că că armata ucraineană bombardează orașul de câteva zile, în ciuda prezenței în zonă a unei misiuni a Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA).

Citeşte şi Ucraina: 200 de soldaţi ruşi au murit într-o explozie. Zelenski: Începe următoarea fază a războiului

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă